© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff verwacht zware strijd met Ferrari en Red Bull in Mexico

26 okt. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel Mercedes na de zomerstop al vijf van de zes wedstrijden won, is teambaas Toto Wolff er niet gerust op dat zijn equipe het ook in Mexico 'even flikt'. De Oostenrijker in Duitse dienst verwacht dat Red Bull en Ferrari sterk voor de dag zullen komen en denkt ook dat zijn team een hoog niveau moet halen om te winnen.

Mercedes moet alle zeilen bij zetten

Door de speciale omstandigheden, het circuit in Mexico ligt op twee kilometer boven zeeniveau, denkt Toto Wolff dat Mercedes het lastig krijgt komend weekend tijdens de GP van Mexico.

Aangezien de lucht in Mexico-Stad een stuk ijler is, moeten de auto's worden afgesteld alsof ze een stratenrace rijden. Dat betekent dat de auto's een high-downforce setup meekrijgen dit weekend en dat is waar de kracht van Red Bull en Ferrari ligt.

"Het doel is om Lewis tot wereldkampioen te kronen, maar dat zal niet makkelijk worden komend weekend", blikt Wolff vooruit op de komende Grand Prix.

"Door de hoge downforce verwachten we een spannend gevecht met Red Bull en Ferrari, die altijd goed zijn op zulke circuits", voegt hij daar aan toe.

"We moeten echt op de toppen van ons kunnen presteren om het kampioenschap van Lewis veilig te stellen. We weten immers wat voor gekke dingen er kunnen gebeuren in deze sport."

De Grand Prix van Mexico zal vrijdag worden afgetrapt met de vrije trainingen, waarvan de eerste om 17:00 uur Nederlandse tijd begint. De kwalificatie begint komende zaterdag om 20:00 uur. De race op zondag zal ook om 20:00 uur Nederlandse tijd beginnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen