Toyota schrijft Alonso in voor beide auto's in de 24 uur van Le Mans

03 jun. 2018 11:12 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso staat op de deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans ingeschreven als coureur van beide auto's van het Toyota LMP1-team.

Alonso krijgt meeste testtijd van Toyota

Toyota laat niets aan het toeval over om Fernando Alonso over twee weken deel te kunnen laten nemen aan de beroemde 24 uur van Le Mans. Om startgerechtigd te zijn moet Alonso tijdens de testdagen tien volledige ronden af weten te leggen rond het Circuit de la Sarthe.

Door Alonso op beide auto's in te schrijven wordt voorkomen dat de Spanjaard niet aan rijden toekomt als de auto die hij deelt met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima met problemen stil komt te staan.

Vandaag wordt op de ruime dertien kilometer lange omloop de eerste test voor de 24 uur afgewerkt. Fernando Alonso geeft aan dat hem volgens de planning wat meer tijd op de baan gegund wordt dan zijn teamgenoten:

"We hebben een druk programma voor de boeg. Ik sta voor wat meer ronden ingepland dan mijn teamgenoten. Ik zal in het begin vooral de baan moeten leren kennen, waarna mijn teamgenoten zich zullen richten op het afstellen van de auto. Zij zullen met zes eerdere deelnames wat eerder op snelheid zijn dan ik."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen