© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Track record Max Verstappen op Spa-Francorchamps

21 aug. 2018 08:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Komend weekend staat de Grand Prix van België op het programma. Bij afwezigheid van een Nederlandse GP is Spa-Francorchamps hét thuiscircuit van Max Verstappen. Voor eigen publiek verliep de race echter niet altijd even soepel.

2015 - Toro Rosso

De kwalificatie van Max Verstappen wordt gehinderd door problemen met de Toro Rosso, waardoor hij zich in Q2 niet meer laat zien. Een motorwissel betekent dat hij wordt teruggezet op de grid. Hij hoeft niet helemaal achteraan te starten, omdat 2015 het jaar is waarin McLaren praktisch bij elke Grand Prix een waslijst aan gridpenalty's incasseert.

Een start van achteraan op de grid stelt Max Verstappen natuurlijk wel in staat zijn inhaalkunsten te vertonen. En hoe! De inhaalactie waarbij Verstappen zijn bolide in Blanchimont aan de buitenkant van Felipe Nasr's Sauber laat staan, staat iedereen in het geheugen gegrift. Het is het hoogtepunt van de race waarin Max Verstappen zich ijzersterk naar de achtste stek weet te knokken.

Kwalificatie: P12
Race: P8

© Getty Images/Red Bull Contentpool

2016 - Red Bull

De Grand Prix van België in 2016 is er een met een staartje. Althans, er wordt lang nagesproken over de rol die Max Verstappen in het geheel heeft. Na zijn beste kwalificatie ooit start hij vanaf de tweede plaats, maar de Ferrari's achter hem komen beter weg. Drie dik duiken Verstappen, Vettel en Raikkonen de eerste bocht in. Carbonfragmenten vliegen in het rond en Vettel spint als er te weinig ruimte blijkt te zijn voor drie auto's.

Met een zwaar gehavende auto kan Verstappen zijn positie aan de kop van het veld niet handhaven. In het middenveld komt Max Verstappen opnieuw Kimi Raikkonen tegen die beduidend sneller is. Verstappen wil van geen wijken weten en vecht op Kemmel Straight om elke centimeter, tot frustratie en woede van Kimi Raikkonen. Punten levert het hem niet op, maar dat interesseert hem na afloop niks. Verstappen is nog altijd witheet over het incident in de eerste bocht: "De Ferrari's verziekten mijn race. Dan ga ik ze daarna echt niet 'zomaar' voorbij laten. Ik ram die Ferrari's nog liever allemaal van de baan", foetert hij.

Kwalificatie: P2
Race: P11

2017 - Red Bull

Na een seizoensopening vol uitvalbeurten is Max Verstappen eindelijk een beetje aan het scoren geslagen. De tienduizenden Nederlandse fans hopen in de Belgische Ardennen dan ook op een mooi Oranjefeest, maar komen van een ijskoude kermis thuis. Met de vijfde tijd in de kwalificatie doet Verstappen op zaterdag nog wel wat er redelijkerwijs van hem verwacht mag worden.

Bij de start houdt hij ook de aandringende Daniel Ricciardo nog van het lijf door knap verdedigingswerk, maar dat is ook meteen het hoogtepunt van zijn race. Na zeven ronden houdt de RB13 het voor de zoveelste keer voor gezien. De teleurstelling bij de Nederlander is groot als hij zijn auto hoofdschuddend tot stilstand brengt.

Kwalificatie: P5
Race: DNF

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen