Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trainer Verstappen onthult: "Ik had geen flauw idee wie Max was"

Sinds 2020 is Bradley Scanes een belangrijk persoon in de carrière van Max Verstappen. Als performance coach zorgt hij ervoor dat de Limburger in optimale conditie is. De twee werken al een tijdje samen, maar daarvoor had Scanes nog nooit gehoord van de naam 'Verstappen'.

Als performance coach zorgt Bradley Scanes ervoor dat Max Verstappen elk raceweekend topfit is. De Formule 1-coureurs moeten een streng sport- en voedingsschema volgen om in conditie te blijven. Hiervoor heeft elke rijder een eigen personal trainer. Scanes en Verstappen ontmoetten elkaar eind 2019. Daarvoor kenden ze elkaar nog niet. "Max was daar tijdens een circuitdag met zijn familie", zo trapt Scanes af op de website van Verstappen. "Ik heb hem en zijn familie ontmoet, we lunchten samen en hadden een mooie dag. We spraken over wat we samen zouden willen bereiken en wat er nodig is om een wereldkampioenschap te winnen." De twee gingen uiteindelijk met elkaar in zee, maar voor de performance coach was de autosport een compleet nieuwe ervaring. "Ik heb de Formule 1 of autosport nooit gevolgd, dus een paar dagen eerder zat ik op Google om erachter te komen wie Max en wie zijn vader was."

'WK voor Verstappen was niet alleen fantastisch voor hemzelf'

In zijn tweede jaar als personal trainer van Verstappen haalden ze het ultieme doel: een wereldkampioenschap in de Formule 1. "Het is fantastisch!", blikt Scanes terug. "Niet alleen voor Max, het team en mijzelf. Het is een doel dat hij als klein kind samen met zijn familie al wilde bereiken. Het was een bijzondere dag."

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco