Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Trainer Verstappen onthult: "Ik had geen flauw idee wie Max was"

Sinds 2020 is Bradley Scanes een belangrijk persoon in de carrière van Max Verstappen. Als performance coach zorgt hij ervoor dat de Limburger in optimale conditie is. De twee werken al een tijdje samen, maar daarvoor had Scanes nog nooit gehoord van de naam 'Verstappen'.

Verstappen Bradley Scanes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als performance coach zorgt Bradley Scanes ervoor dat Max Verstappen elk raceweekend topfit is. De Formule 1-coureurs moeten een streng sport- en voedingsschema volgen om in conditie te blijven. Hiervoor heeft elke rijder een eigen personal trainer. Scanes en Verstappen ontmoetten elkaar eind 2019. Daarvoor kenden ze elkaar nog niet.

"Max was daar tijdens een circuitdag met zijn familie", zo trapt Scanes af op de website van Verstappen. "Ik heb hem en zijn familie ontmoet, we lunchten samen en hadden een mooie dag. We spraken over wat we samen zouden willen bereiken en wat er nodig is om een wereldkampioenschap te winnen."

De twee gingen uiteindelijk met elkaar in zee, maar voor de performance coach was de autosport een compleet nieuwe ervaring. "Ik heb de Formule 1 of autosport nooit gevolgd, dus een paar dagen eerder zat ik op Google om erachter te komen wie Max en wie zijn vader was."

'WK voor Verstappen was niet alleen fantastisch voor hemzelf'

In zijn tweede jaar als personal trainer van Verstappen haalden ze het ultieme doel: een wereldkampioenschap in de Formule 1. "Het is fantastisch!", blikt Scanes terug.

"Niet alleen voor Max, het team en mijzelf. Het is een doel dat hij als klein kind samen met zijn familie al wilde bereiken. Het was een bijzondere dag."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x