Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tropische cycloon bedreigt mogelijk Formule 1 GP Japan

De Grand Prix van Japan, die volgend week zal worden verreden, kan wel eens een hele natte worden. Momenteel vormt zich boven de Grote Oceaan namelijk een tropische cycloon, die volgend weekend mogelijk aan land komt in Japan.

Uiteraard is de Grand Prix van Japan nog ruim een week verwijderd, maar meteorologen maken zich nu al grote zorgen. Op het moment van schrijven is er zich namelijk een tropische cycloon aan het vormen boven de Grote Oceaan, die in de loop van de komende week koers zal zetten richting Azië. Het merendeel van de weermodellen voorspelt dat de cycloon uiteindelijk richting Japan af zal draaien en daar voor veel overlast kan gaan zorgen. Tijdens het hoogtepunt van de storm zouden er windsnelheden kunnen worden gemeten van meer dan 150 kilometer per uur en kan er plaatselijk tot wel meer dan 150 millimeter regen vallen. De vrees is zelfs dat de cycloon uit kan groeien tot een categorie 5: de zwaarst mogelijke categorie. Heel de Formule 1-paddock houdt zeer nare herinneringen over aan regenval in Suzuka. Toen de Japanse GP in 2014, eveneens door toedoen van een tropische cyloon, werd geteisterd door de regen, raakte Jules Bianchi betrokken bij een verschrikkelijk ongeluk. De Fransman klapte ongelukkig achterop een kraanvoertuig, dat bezig was met het bergen van een gestrande Formule 1-bolide. Negen maanden later overleed de jonge coureur helaas aan zijn verwondingen.

1180773752482738176

Dear #F1 -people, with typhoon #Hagibis a potentially threatening weather situation comes up for Suzuka. Picture shows the worst case, currently predicted by one model. It's just a hint + still a week to go, but model agreement and current formation are impressive! Stay tuned. pic.twitter.com/giLyNj9o1u — Steffen Dietz (@sdietzf1) October 6, 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"