Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trotse Toro Rosso-teambaas: 'Gasly reed geweldig'

Man of the match was gisteren in Bahrein Pierre Gasly. Het optreden van de Fransman vervult Toro Rosso-teambaas Franz Tost met trots.

"Pierre heeft het geweldig gedaan" , zo laat de Franz Tost kort na de race optekenen. "Maar ook Toro Rosso en Honda hebben bijgedragen aan dit succes. Alles viel gewoon op zijn plek." Gasly legde beslag op de vierde plaats, iets waar bijvoorbeeld Fernando Alonso de voorbije drie jaar niet in slaagde met de Honda-motor achterin de McLaren. Toro Rosso bracht enkele updates mee naar Bahrein, maar had nooit gedacht dat een vierde plaats realistisch was. "Ik heb altijd geroepen dat we gedurende de eerste helft van het seizoen wat problemen verwachtten, maar dat we in de tweede helft steevast mee willen knokken in de top tien. Zoals het er nu uitziet, moeten we dat doel makkelijk kunnen behalen."

Hoewel Tost dus zeer trots is op de vierde plaats van het team, erkent de Oostenrijker ook dat het team wat geluk heeft gehad. "Max Verstappen viel natuurlijk uit, Daniel Ricciardo viel uit, dus geluk speelde een rol. Daar staat tegenover dat Pierre zich geweldig staande hield in gevecht met Magnussen en dat hij daarna geen enkele fout heeft gemaakt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"