Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda aast op Red Bull-zitje naast Verstappen

Yuki Tsunoda is inmiddels met zijn vierde seizoen bezig bij het zusterteam van Red Bull in de Formule 1. De Japanner is sterk begonnen aan het nieuwe jaar en hoopt in 2025 de stap te maken naar Red Bull.

Tsunoda Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda is 2024 goed gestart en solliciteert nadrukkelijk naar een beter zitje in de Formule 1. Waar de Japanner in zijn eerste twee seizoenen nog wat wisselvallig was, werd hij in zijn derde jaar al constanter. Tsunoda had Nyck de Vries in 2023 constant in zijn broekzak zitten en scoorde ook de broodnodige punten. Met invaller Liam Lawson had hij het wat moeilijker, terwijl hij daarna meer punten scoorde dan Daniel Ricciardo.

De Japanner laat vooralsnog in 2024 zien dat hij de beste coureur is van het RB-team. Ricciardo wist hem in de kwalificatie en de race in Bahrein te verslaan, in Saoedi-Arabië en Australië was Tsunoda de betere. Dan is het logisch dat er aan Tsunoda wordt gevraagd hoe hij kijkt naar een zitje bij Red Bull voor 2025.

"Hopelijk zullen ze het overwegen", zo zegt de Japanner tegenover onder meer RacingNews365. "Op hetzelfde moment zal ik er alles aan doen om mijn performance te laten zien, ook naar andere teams toe. Ik wil mijn waarde als coureur vergroten en laten zien dat ik best sterk ben als rijder. Ik weet niet wat er gaat gebeuren bij Red Bull, maar hopelijk zullen ze me overwegen."

'Heel belangrijk'

Tsunoda blikt ook nog terug op zijn race in Australië. "We wisten dat we een race zonder incidenten moesten hebben en ik denk dat we dat hebben bereikt in Melbourne. De snelheid was er al tijdens de twee races daarvoor, maar het was nogal frustrerend dat er wat dingen gebeurden, terwijl er kansen lagen op punten en die verspeelden we."

Maar tijdens de derde race van het jaar was het dan eindelijk raak met zes punten voor Tsunoda. "We hebben in Australië geen enkele fout gemaakt en deze punten zijn heel belangrijk voor me, net als voor het team. Al was het in de race niet zo gemakkelijk, want een paar teams voerden het tempo aardig op. Maar we hebben het resultaat gemaximaliseerd en daar ben ik heel erg blij mee."

De Japanner vervolgt: "Dit geeft veel vertrouwen voor de komende races en vooral met het nieuwe team. We zijn er blij mee om een cleane race te rijden. Dat klinkt gemakkelijk, maar dat was het voor ons gezien alle voorbereidingen niet", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"