Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda baalt, Gasly haalt schouders op na crash tijdens laatste testdag

Voor AlphaTauri was de testweek in Barcelona al klaar voor de lunch op vrijdag was begonnen. Na een crash van Pierre Gasly kon de AT03 niet meer op tijd gerepareerd worden. Pierre Gasly staat er nauwelijks bij stil en kijkt terug naar een volgens hem succesvolle week.

Alhoewel Pierre Gasly met zijn 187 ronden in de bovenste regionen van het klassement met de meest productieve coureurs staat, kostte een crash van de Fransman zijn teamgenoot veel testtijd. Yuki Tsunoda zag zijn vrijdagmiddag in het water vallen toen Pierre de AlphaTauri AT03 in de muur parkeerde. Daardoor bleef de Japanner steken op een rondeaantal van 127 over drie dagen. Gasly haalt zijn schouders op na zijn crash. "Helaas blokkeerde ik mijn banden in de ochtend en beschadigde ik de auto. Maar de testdagen zijn daarvoor, om de limiet op te zoeken. We hebben alsnog veel kostbare data kunnen verzamelen gedurende de drie dagen." "Het was een productieve test en het was interessant om te zien hoe deze auto's zich gedragen op het circuit. We hebben veel geleerd, elke run weer, over de auto en over het rijden. Ik heb goed kunnen ontwikkelen hoe ik met deze auto om moet gaan en er het maximale uit moet halen", aldus de Fransman.

Tsunoda baalt

Door de crash van Gasly kon Tsunoda dus niet meer de baan op. "Dat was balen, maar dat is testen. Deze dingen gebeuren nou eenmaal. We hebben nog drie testdagen in Bahrein voorafgaand aan de eerste race, dus we moeten ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden, zodat we het seizoen goed kunnen starten." "Het waren drie goede testdagen", vervolgt Yuki. "Het waren productieve dagen en we hebben veel geleerd over de nieuwe auto. Ik heb al sinds de GP van Abu Dhabi zin om te racen, zeker wetende dat het nieuwe auto's zijn. Ik heb nog wel veel werk te verrichten op weg naar de volgende test. Ik moet mijn rijstijl nog beter aanpassen aan de nieuwe wagens, maar over het algemeen was het een goede testweek", aldus Tsunoda.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China