Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Tsunoda ging door het stof na verpesten race Verstappen en Gasly: "Een hele slechte dag"

Max Verstappen kende een tegenvallende zondag in Groot-Brittannië, nadat hij door een brokstuk veel schade opliep en niet voor de zege kon strijden. De 'dader' was Yuki Tsunoda, die naar eigen zeggen een 'hele slechte dag' kende.

Verstappen Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Yuki Tsunoda en Pierre Gasly lagen beiden in de punten aan het begin van de Britse Grand Prix toen de Japanner iets te enthousiast een inhaalactie inzette.

Hij spinde en kwam in aanraking met zijn teamgenoot, waardoor ze beiden ver terugvielen. Daar was zijn team overduidelijk niet blij mee. Yuki ging na afloop dan ook door het stof.

"We kwamen met elkaar in aanraking en het was helemaal mijn fout. Ik heb mijn excuses aangeboden aan het team en aan Pierre. Het team was natuurlijk teleurgesteld."

"De verwachting was namelijk verwacht dat het lastig zou worden in Groot-Brittannië, maar we reden op dat moment in de punten. Die zijn we daardoor dus kwijtgeraakt", zucht hij.

Verstappen slachtoffer

Tot overmaat van ramp was Verstappen, coureur van het grote Red Bull-team waar Tsunoda ooit voor hoopt te racen, ook een onschuldig slachtoffer van zijn onhandige actie.

"Ik kon niet meer doen dan mijn excuses aanbieden", reageert een duidelijk beschaamde Tsunoda. Geen beste dag, is zijn conclusie.

"Een brokstuk dat van mijn auto afkwam, kwam ook nog eens vast te zitten in de auto van Max, dus het was een hele slecht dag voor mij."

Tsunoda wil het goed maken

De AlphaTauri-coureur hoopt dat hij zich in Oostenrijk wel van zijn beste kant kan laten zien. Vorig jaar lukte hem dat namelijk ook al in het heuvelachtige Spielberg.

"Ik kijk uit naar deze race. Vorig jaar had ik hier goede races en kwalificaties. Het circuit is mooi en de sfeer is goed. Hopelijk kan ik punten scoren en kan mijn team het hier goed doen."

Ook interessant:

Deze zeldzame fout maakte Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië was voor Max Verstappen eigenlijk na dertien rondes al voorbij. Hij reed over een stuk endplate heen van een andere bolide, beschadigde daardoor zijn vloer en moest veel performance inleveren. Red bull-adviseur Helmut Marko heeft de race geanalyseerd en sprak van naast een hoop pech te hebben, ook van een zeldzame fout van de Nederlander.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen