Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda ging door het stof na verpesten race Verstappen en Gasly: "Een hele slechte dag"

Max Verstappen kende een tegenvallende zondag in Groot-Brittannië, nadat hij door een brokstuk veel schade opliep en niet voor de zege kon strijden. De 'dader' was Yuki Tsunoda, die naar eigen zeggen een 'hele slechte dag' kende.

Yuki Tsunoda en Pierre Gasly lagen beiden in de punten aan het begin van de Britse Grand Prix toen de Japanner iets te enthousiast een inhaalactie inzette. Hij spinde en kwam in aanraking met zijn teamgenoot, waardoor ze beiden ver terugvielen. Daar was zijn team overduidelijk niet blij mee. Yuki ging na afloop dan ook door het stof. "We kwamen met elkaar in aanraking en het was helemaal mijn fout. Ik heb mijn excuses aangeboden aan het team en aan Pierre. Het team was natuurlijk teleurgesteld." "De verwachting was namelijk verwacht dat het lastig zou worden in Groot-Brittannië, maar we reden op dat moment in de punten. Die zijn we daardoor dus kwijtgeraakt", zucht hij.

Verstappen slachtoffer

Tot overmaat van ramp was Verstappen, coureur van het grote Red Bull-team waar Tsunoda ooit voor hoopt te racen, ook een onschuldig slachtoffer van zijn onhandige actie. "Ik kon niet meer doen dan mijn excuses aanbieden", reageert een duidelijk beschaamde Tsunoda. Geen beste dag, is zijn conclusie. "Een brokstuk dat van mijn auto afkwam, kwam ook nog eens vast te zitten in de auto van Max, dus het was een hele slecht dag voor mij."

Tsunoda wil het goed maken

De AlphaTauri-coureur hoopt dat hij zich in Oostenrijk wel van zijn beste kant kan laten zien. Vorig jaar lukte hem dat namelijk ook al in het heuvelachtige Spielberg. "Ik kijk uit naar deze race. Vorig jaar had ik hier goede races en kwalificaties. Het circuit is mooi en de sfeer is goed. Hopelijk kan ik punten scoren en kan mijn team het hier goed doen."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst