Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda haalt zich boosheid op de hals na uitschakelen drie Red Bull-bolides

Yuki Tsunoda heeft zich binnen de Red Bull niet populair gemaakt met zijn actie op teamgenoot Pierre Gasly. Die eindigde voor niet twee, maar zelfs drie Red Bull-coureurs in tranen.

Tsunoda GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda leken aan het begin van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië relatief eenvoudig aanspraak te kunnen maken op punten, te meer omdat er toen al enkele uitvallers op het bord stonden. Tsunoda echter verloor de controle over zijn bolide in een late uitremactie op zijn teamgenoot, met een touche en schade tot gevolg (zie video hieronder).

Tot overmaat van ramp waren het de brokstukken van die touche die voor schade zorgden aan boord bij Max Verstappen, waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan P7. "In ronde elf pikte Verstappen een brokstuk op van de aanvaring tussen beide AlphaTauri's", zo legde Horner daarover uit aan onder andere RacingNews365.

"Verstappen reed de rest van de race met een beschadigde vloer, waarbij de wing endplate onder de auto kwam te zitten en zich daar helemaal klem heeft gezet."

"Geen beste actie"

Hoewel Horner Tsunoda niet persoonlijk veroordeelt om zijn actie, is de teleurstelling over de gevolgen duidelijk. AlphaTauri's technisch directeur laat het niet na om de Japanner op zijn vingers te tikken: "Contact tussen teamgenoten is nooit goed, maar in dit geval kampten beide auto's met aanzienlijke schade en moest één auto zelfs de strijd staken. Er was geen weg meer terug", zo begint hij.

"Als team moeten we nu rond de tafel gaan zitten om het nodige te bespreken, want de actie die Yuki plaatste was geen beste en moet in de toekomst voorkomen worden."

Tsunoda biedt excuses aan

Op Instagram heeft Tsunoda zich verontschuldigd voor zijn actie, maar niet nadat hij even wat woorden wijdt aan Guanyu Zhou en Alexander Albon: "Allereerst ben ik vooral blij dat zij in orde zijn. Voor wat betreft mij botsing met Pierre: duizend maal excuses aan het team, de mensen in de fabriek, maar in het bijzonder aan Pierre. Dit was helemaal mijn eigen fout."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"