Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda haalt zich boosheid op de hals na uitschakelen drie Red Bull-bolides

Yuki Tsunoda heeft zich binnen de Red Bull niet populair gemaakt met zijn actie op teamgenoot Pierre Gasly. Die eindigde voor niet twee, maar zelfs drie Red Bull-coureurs in tranen.

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda leken aan het begin van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië relatief eenvoudig aanspraak te kunnen maken op punten, te meer omdat er toen al enkele uitvallers op het bord stonden. Tsunoda echter verloor de controle over zijn bolide in een late uitremactie op zijn teamgenoot, met een touche en schade tot gevolg (zie video hieronder). Tot overmaat van ramp waren het de brokstukken van die touche die voor schade zorgden aan boord bij Max Verstappen, waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan P7. "In ronde elf pikte Verstappen een brokstuk op van de aanvaring tussen beide AlphaTauri's", zo legde Horner daarover uit aan onder andere RacingNews365. "Verstappen reed de rest van de race met een beschadigde vloer, waarbij de wing endplate onder de auto kwam te zitten en zich daar helemaal klem heeft gezet."

"Geen beste actie"

Hoewel Horner Tsunoda niet persoonlijk veroordeelt om zijn actie, is de teleurstelling over de gevolgen duidelijk. AlphaTauri's technisch directeur laat het niet na om de Japanner op zijn vingers te tikken: "Contact tussen teamgenoten is nooit goed, maar in dit geval kampten beide auto's met aanzienlijke schade en moest één auto zelfs de strijd staken. Er was geen weg meer terug", zo begint hij. "Als team moeten we nu rond de tafel gaan zitten om het nodige te bespreken, want de actie die Yuki plaatste was geen beste en moet in de toekomst voorkomen worden."

Tsunoda biedt excuses aan

Op Instagram heeft Tsunoda zich verontschuldigd voor zijn actie, maar niet nadat hij even wat woorden wijdt aan Guanyu Zhou en Alexander Albon: "Allereerst ben ik vooral blij dat zij in orde zijn. Voor wat betreft mij botsing met Pierre: duizend maal excuses aan het team, de mensen in de fabriek, maar in het bijzonder aan Pierre. Dit was helemaal mijn eigen fout."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten