Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda helemaal klaar met de F1-stewards: "Ze moeten altijd mij hebben"

Yuki Tsunoda heeft zich niet één, maar twee keer moeten melden bij de stewards tijdens de Grand Prix van Nederland. Beide keren kwam na hij deze bezoekjes met een uitgedeelde straf terug.

Tsunoda Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda moest zich na afloop van de Grand Prix van Nederland melden bij de stewards. Een incident met George Russell resulteerde in een tijdstraf en twee strafpunten op zijn superlicentie. En dit was niet zijn eerste straf van het GP-weekend. De jonge Japanner had op zaterdag ook al een gridstraf van drie plaatsen ontvangen voor het in de weg zitten van de andere Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, in de kwalificatie.

Blij met de strategie, niet blij met de stewards

Tsunoda is er dan ook helemaal klaar mee, nadat hij in de race op Zandvoort puntloos finishte. Tot overmaat van ramp reed zijn tijdelijke teamgenoot Liam Lawson in de bolide van Daniel Ricciardo naar de 13e plek tijdens zijn debuutrace.

Toch was het niet allemaal drama voor Yuki. De strategie, daar is de AlphaTauri-coureur na de race op Zandvoort wel over te spreken: "Over de strategie die we hadden, namelijk buiten blijven op de zachte banden, waren we het allemaal eens, inclusief mezelf. De softs zagen er goed uit in de trainingen en we hadden niet verwacht zo'n nadeel te hebben van de gebruikte band, ten opzichte van de nieuwe band. Het tempo was best wel erg anders dan dat we verwacht hadden. Dus ja, dat loonde niet, maar ik heb nog steeds genoten van het gevecht met de andere coureurs. Ik ben blij met de strategie, ik waardeer het team en dat ze mijn call respecteerden. "

"Ik denk dat we onze prestaties hebben kunnen maximaliseren, vooral als je kijkt naar het verschil in tempo, maar we hebben tenminste onszelf kunnen laten zien in de race en we hebben ook wat kansen gehad. Dus ik ben optimistisch over de volgende race." Over het incident met Russell in de race zondag kan hij kort zijn, daarvan heeft hij namelijk het gevoel dat de stewards het altijd op hem gemunt hebben. "Dat is racen. Ik denk dat we elkaar uiteindelijk niet geraakt hebben, maar ik ben altijd degene die een penalty krijgt."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami