Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda op de bres voor De Vries na hereniging

Yuki Tsunoda kwam vorige week in Japan een oude bekende tegen tijdens de E-Prix in Tokio.

De Vries Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een week voor zijn thuisrace was Yuki Tsunoda al naar Japan gevlogen om de Formule E-Prix van Tokio bij te wonen. De Formule E werd georganiseerd in de straten van Tokio, en na een spannende race met vele inhaalacties werd de race uiteindelijk gewonnen door Maximilian Gunther, die vanaf P2 de race aanving en de leiding van Oliver Rowland af wist te pakken.

Tsunoda keek met bewondering toe, hij vindt het heel gaaf dat de elektrische klasse door de straten van Tokio mag rijden. Toch keek hij ook uit naar zijn 'eigen' GP: "Ik ben opgewonden, Suzuka is mijn thuis-Grand Prix en mijn favoriete circuit", vertelde hij aan Formule1.nl. "Maar tegelijkertijd ben ik erg jaloers dat de Formule E evenementen midden in Tokio kan organiseren."

Oude bekende

Tijdens de E-Prix liep Tsunoda bovendien zijn oude teamgenoot van vorig jaar, Nyck de Vries, tegen het lijf. Hij is van mening dat de Nederlander goed werk levert: “Hij doet het dit jaar en vorig jaar zeker heel goed. Hij is de auto nog aan het ontwikkelen, maar hij is nog steeds een zeer snelle coureur en zijn feedback is altijd geweldig", aldus de Japanner.

De RB-coureur vindt een stratencircuit zoals die van de Formule E in Tokio gaaf, maar hij is van mening dat te veel stratencircuits ook niet goed is voor de Formule 1. “Ik wil de old school circuits zoals Suzuka en Spa zoveel mogelijk behouden. Ik weet dat stratencircuits nieuwe mensen aantrekken, maar tegelijkertijd willen we er niet te veel hebben. Ik denk dat de balans op dit moment goed is."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"