Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda opent jacht op Red Bull-zitje Perez: "Dat heeft de prioriteit"

Yuki Tsunoda staat aan het begin van zijn vierde seizoen in de Formule 1. Hij komt al drie jaar uit voor het zusterteam van Red Bull en heeft nu zijn ogen gericht op Red Bull zelf.

Tsunoda winter testing Bahrain garage
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tot nu toe eindigde Yuki Tsunoda namens AlphaTauri twee keer als 14e en een keer als 17e in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Waar de Japanner in zijn eerste twee seizoenen wisselvallig was, presteerde hij in jaar drie constanter en haalde hij vaak het maximale uit zijn auto.

Met de start van het 2024-seizoen voor de boeg richt Tsunoda zich natuurlijk op het volle jaar met een recordaantal van 24 races met Visa Cash App RB (RB), maar kijkt hij ook alvast vooruit naar 2025. Aan het einde van 2024 lopen er namelijk heel wat contracten af bij de diverse coureurs, waarvan Tsunoda er een van is. En bij het hoofdteam Red Bull is nog niet duidelijk wie er volgend jaar naast Max Verstappen komt te zitten.

De vraag is dan ook: heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko specifieke doelen gesteld voor Tsunoda om de stap naar Red Bull te zetten in 2025? "Nee, nog niet", zegt Tsunoda tegen verschillende media in Bahrein, waaronder RacingNews365. "We weten dat het allemaal om prestaties gaat. Als het resultaat goed is, weet je dat er automatisch iets komt. Maar voorlopig moet ik me eerst op mezelf richten. We zullen zien hoe het verder gaat", zegt hij.

"Als je als rijder meer interesse krijgt vanuit andere teams zou dat geweldig zijn. Dat bewijst hoe goed je hebt gereden en hoeveel je wordt gewaardeerd", geeft Tsunoda aan. "Natuurlijk ligt mijn eerste prioriteit bij Red Bull, want daar streef ik naar. Ik moet op de baan laten zien hoe goed ik ben en daar focus ik me op."

Met Daniel Ricciardo als teamgenoot bij RB heeft Tsunoda een geduchte concurrent voor het zitje naast Verstappen bij Red Bull. Hoe kijkt de Japanner naar de samenwerking tussen de twee het komende jaar? "Ik vind het een leuke uitdaging om een snelle coureur naast me te hebben en te zien hoe dat gaat. We zullen elkaars mening delen over hoe we de auto kunnen verbeteren."

Tsunoda vervolgt: "Puur als teamgenoten zullen we het goed doen en door het jaar heen ben ik er zeker van dat het goed zal gaan. Je moet hoe dan ook je teamgenoot verslaan, want je belangrijkste concurrent is je teamgenoot. En ik weet uit ervaring dat het vorig jaar goed ging met de drie coureurs als teamgenoot, dus ik denk dat het wel goed komt", sluit de Japanner af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden