Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda plaatst vraagtekens bij Red Bull: "Misschien iets gebeurd waar ik niets van wist"

Honda maakte in de Verenigde Staten bekend dat ze bij Red Bull aandringen op een testkans voor Yuki Tsunoda. De Japanner ziet het zelf wel zitten, ook nu hij op jacht is naar het zitje naast Max Verstappen. Tsunoda plaatst echter ook vraagtekens bij Red Bull.

Tsunoda Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt in 2025 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull? Het is de afgelopen tijd een heikel onderwerp. Sergio Perez verlengde zijn contract, maar moet vrezen voor Yuki Tsunoda en Liam Lawson, die bij zusterteam Visa Cash App RB (RB) met een shootout bezig lijken te zijn. Wie als winnaar uit de bus komt, maakt automatisch kans op promotie.

Honda, partner van Red Bull én Tsunoda, stelde in de Verenigde Staten ook nog eens dat ze bij het team van Verstappen aandringen op een test voor Tsunoda. Zo zou de Japanner zijn kwaliteiten kunnen laten zien. Wanneer Tsunoda in Mexico de vraag krijgt hoe hij er tegenaan kijkt, begint hij met een grapje.

"Misschien gaan er dingen gebeuren", stelt Tsunoda tegenover onder meer RacingNews365. "Je weet het bij Red Bull maar nooit, tót de dag dat het plaatsvindt. Het zou een goede kans zijn. Dan kan ik ze eindelijk laten zien hoe ik rijd. Dat is belangrijk. Het is fantastisch dat de kans zich mogelijk voordoet. Ik weet nog niet of het gaat gebeuren, maar ik heb wel direct iets van ze gehoord. Ik zou mijn kans proberen te maximaliseren."

Honda speelt een grote rol, vervolgt Tsunoda zijn verhaal. "Zeker, Honda helpt me om de test te bewerkstelligen. Ik ben ze dankbaar. Ik ben er ook al mee bezig sinds de eerste race, waarschijnlijk zelfs vorig jaar. Het is een mix tussen mijn betere prestaties ten opzichte van vorig jaar én het feit dat Honda meer pusht (voor de test, red.). Ik heb er vaker om gevraagd, maar het is nog niet gebeurd."

Tsunoda vindt dat jammer. "Als je je bedenkt dat het mijn tweede of derde jaar is (met de vraag, red.), vind ik het erg verrassend. Je raakt eraan gewend hoe moeilijk het is om een testdag te verkrijgen. Maar als je de afgelopen jaren je teamgenoot verslaat... Misschien gebeurde er iets op de achtergrond waar ik niets van wist. Tegelijkertijd verbeterde ik misschien niet zoals ze hadden gehoopt, vooral qua communicatie op de radio."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris