Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda staat met Ricciardo voor grote uitdaging: "Nu zijn de rollen omgedraaid"

Voormalig Formule 1-rookie Nyck de Vries is ingeruild voor de zeer ervaren Daniel Ricciardo. Een compleet nieuwe uitdaging voor Yuki Tsunoda, zo legt hij uit.

Tsunoda Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de onverwachte Formule 1-comeback van Daniel Ricciardo zijn alle ogen gericht op de Australiër in het weekend op de Hungaroring. In de paddock is iedereen benieuwd naar hoe de voormalige teamgenoot van Max Verstappen gaat presteren na een half jaar zonder zitje en stiekem ook al wat tegenvallende resultaten bij McLaren.

Aan de andere kant van de garage bij AlphaTauri heerst echter ook spanning. Yuki Tsunoda moet zich gaan bewijzen naast een achtvoudig Grand Prix-winnaar met meer dan dertig podiums. Een totaal andere ervaring dan de interne 'strijd' met Nyck de Vries. "Nu zijn de rollen omgedraaid. Ncyk was een rookie en iedereen verwachtte dat ik hem op zijn minst zou inmaken, maar Daniel is juist degene met meer ervaring nu", legt de Japanner uit aan de media, waaronder RacingNews365.

Volgens Tsunoda is dat niet direct een slecht gegeven. "Eigenlijk is het ook goed voor me. Daniel wordt hoog aangeslagen, dus als ik hem versla, zal iedereen dat erkennen, meer dan in de afgelopen races. Maar ja, dat is natuurlijk niet makkelijk. Ik weet dat hij goed is. Erg goed."

"Zodra hij het vertrouwen in de auto heeft, weet ik zeker dat hij gaat presteren zoals hij bij Red Bull deed. In dat geval kan ik wel het een en ander van hem leren: hoe heeft hij dat in het verleden allemaal gedaan? Ik kan de data daarvoor natuurlijk ook gaan gebruiken", aldus Tsunoda, die erg relaxed is over de komst van Ricciardo. "Ik kijk er juist naar uit!"

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola