Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda werkt hard aan persoonlijk probleem: "Dan aan Red Bull of ze me willen"

De eerste interne strijd in de Formule 1 is al min of meer aangewakkerd tijdens de eerste-race van het jaar. Visa Cash App RB (RB)-coureur Yuki Tsunoda hoopt te leren van zijn bijna aanvaring met zijn teammaat Daniel Ricciardo.

Tsunoda Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Yuki Tsunoda in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein Kevin Magnussen voor P12 probeerde in te halen, kwam achter de Japanner zijn teamgenoot Daniel Ricciardo aan op de zachte banden. Tsunoda kreeg de teamorder om van positie te wisselen met de Australiër, maar was daar duidelijk niet van gediend en dat zorgde voor de nodige frustratie. Na de finishvlag ging het gekibbel op de baan zelfs nog even door tijdens de cooldown lap, toen Tsunoda bijna op Ricciardo inreed.

De twee coureurs deden op de baan niet veel voor elkaar onder en het uitgeven van teamorders vanuit RB lijkt vaker te kunnen gebeuren dit seizoen. De vraag voor Tsunoda is dan ook: als zo'n situatie zoals vorige week zich ook dit weekend aandient in Djedda, kan hij dan nu makkelijker zijn hoofd erbij houden? "Ja, ik hoop het", zo zegt de Japanner tijdens de persconferentie. "We hebben over het incident gesproken na de race en alle neuzen staan dezelfde kant op", zo legt Tsunoda verder uit. De Japanner geeft ook toe dat zijn gedrag in de cooling down ronde het gevolg was van zijn frustratie door de teamorder.

'Dan volgen er meer problemen'

Tsunoda is ook een van de coureurs die aast op een zitje bij Red Bull naast Max Verstappen. Maar waarom zou het topteam met de Japanner in zee gaan als hij zijn eigen emoties in de auto nog niet onder controle kan houden? "Het is iets dat ik moet verbeteren, dat is zeker. Als ik dit soort dingen opnieuw doe, dan volgen er meer problemen. Ik werk eraan en heb er vertrouwen in dat ik dat kan bewijzen. En dan is het aan Red Bull of ze me willen of niet", zo antwoordt hij op de vraag van RacingNews365. "Maar ik ben vooral gefocust op zelfbeheersing. Verder heb ik er vrij veel vertrouwen in dat ik het meeste bereik en dat ik me zal blijven verbeteren."

Tsunoda heeft al vaker aangegeven dat hij kalmer moet worden achter het stuur, maar hoe wil hij dat dan precies gaan doen? "Het is nog steeds een leerproces. Wat ik zaterdag liet zien was waarschijnlijk het tegenovergestelde. En ik blijf mezelf eraan herinneren dat ik niet op de radioknop niet teveel in moet drukken. Ik probeer gewoon mijn best te doen", zo zegt Tsunoda.

Waar Franz Tost eerst belangrijk was voor de Japanner, neemt de nieuwe teambaas Laurent Mekies die taak nu op zich. "Hij kwam gelijk na de race in mijn kamer en we spraken best wel een tijdje over mijn frustraties. Hij maakte me een stuk kalmer dan dat ik tijdens de race was en hij heeft me zeker in de goede richting geholpen. Het voelt nu als een reset en ik ga gewoon vanuit hier verder werken", zo sluit Tsunoda af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China