Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Stoom komt uit de oren Tsunoda, Japanner eist duidelijkheid na GP Bahrein

Het was toch wel een van de opmerkelijkste momenten tijdens de GP van Bahrein. Het geruzie bij RB over de teamorders om de positiewisseling van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo. Vooral de Japanner was enorm boos en eist duidelijkheid.

Tsunoda race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda (P13) en Daniel Ricciardo (P14) waren aan het eind van de GP van Bahrein in gevecht met Kevin Magnussen. Net op het moment dat de Japanner Magnussen leek binnen te hengelen, kwam er vanaf de pitmuur een teamorder om Ricciardo voorbij te laten. De Australiër reed in tegenstelling tot zijn teamgenoot op zachte banden en het team was ervan overtuigd dat hij daarmee een betere kans had om de Deen in te halen.

Tsunoda reageerde in eerste instantie niet op de teamorder, dit weer tot frustratie van Ricciardo. Eenmaal voorgelaten door Tsunoda slaagde Ricciardo er uiteindelijk ook niet in om Magnussen te passeren. De hele situatie verdiende zeker niet de schoonheidsprijs bij RB.

Vooral bij Tsunoda kwam na de race nog het stoom uit zijn oren. "Ik reed buiten de punten en stond net op het punt om Magnussen in te halen. We reden zij aan zij en toen kregen we het bericht van de rijderswissel. Om eerlijk te zijn begrijp ik niet wat het team dacht", reageerde hij na de race bij onder meer RacingNews365.

Net voor dat de teamorders werden uitgedeeld, reed Ricciardo binnen een seconde van Tsunoda, die zelf weer binnen een seconde van Magnussen zat. "Ik was bezig om Magnussen in te halen. Hij (Ricciardo, red.) haalde hem uiteindelijk ook niet in."

Een ongeschreven regel in de F1 is dat dan posities weer terug gewisseld worden, maar dat gebeurde hier niet, zodat Ricciardo voor Tsunoda finishte. Ook dit leidde tot onbegrip bij Tsunoda, die duidelijkheid wil van het team. "Ja, dit had ik wel verwacht, hoewel we niet in de punten reden. Dat is ook een regel waarover we van te voren hadden gesproken."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs