Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Woedende Tsunoda beschuldigt Zhou na 'belachelijke' straf: "Hij deed alsof!"

Yuki Tsunoda reed een puike race in Spanje, maar haalde uiteindelijk net geen punten. Hij viel weg uit de top tien door een straf van vijf seconden. Daar baalt de Japanner enorm van. Hij snapt ook helemaal niets van de straf.

Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gevecht met Guanyu Zhou, de aanvallende partij, maakte Yuki Tsunoda zich in de slotfase van de Spaanse GP breed. Volgens de stewards liet hij daarbij te weinig ruimte: vijf seconden straf.

Daardoor viel de Japanner, die een sterke race reed en lang in de punten reed, op het nippertje terug tot buiten de punten. Hij is het volstrekt oneens met de straf.

"Een belachelijke straf!", briest hij na afloop tegenover onder meer RacingNews365. "Het voelt heel oneerlijk. Ik liet hem ruimte en Zhou gaf naar mijn gevoel al heel snel op. Hij ging aan de buitenkant zitten en deed net alsof ik hem van de baan drukte."

"Er was echter nog ruimte over aan de buitenkant. Natuurlijk zette ik hem zoveel mogelijk onder druk, maar er was nog genoeg ruimte. Ik snap niet waarom er een straf is. Het voelt heel zwaar."

Yuki hoopt dat de stewards in de toekomst wachten op het einde van de race. "Het is goed om de discussie aan te gaan met de FIA (de stewards, red.), want ze gaven me vijf seconden zonder überhaupt mijn kant van het verhaal te horen. Nu is de race voorbij en voelt het heel oneerlijk."

Check hieronder het moment waarvoor Tsunoda vijf seconden straf kreeg. Terecht?

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden