Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

TT Circuit Assen sluit megadeals met prestigieuze raceklasses

Het TT Circuit in Assen is een contractverlenging overeen gekomen met de MotoGP. De koningsklasse van de motorsport blijft zo nog tot en met minimaal 2031 terugkomen in Drenthe. In de nieuwe deal is ook de World Superbike meegenomen.

Tt assen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © TT Circuit Assen

Het TT Circuit in Assen blijft ook de komende jaren op de kalender van de MotoGP staan. Het huidige contract is opgebroken en verlengd tot en met minimaal 2031. De TT in Drenthe is één van de belangrijkste wedstrijden op de MotoGP-kalender. De koningsklasse van de motorsport doet al sinds 1949 het Drentse circuit aan, op 2020 na, en zal dus nog minimaal acht jaar te zien zijn in Nederland.

"We zijn ontzettend blij met deze contractverlenging, vooral nu de MotoGP zich sterk aan het ontwikkelen is", vertelt voorzitter van het TT Circuit, Arjan Bos. "Het bevestigt de status van de TT Assen als een van de hoogtepunten op de MotoGP-kalender. Wij zijn er trots op dat we samen met de MotoGP kunnen blijven bouwen aan de toekomst van de motorsport."

Naast de verlenging van het contract met de MotoGP, heeft de 'Cathedral of Speed' ook de World Superbike opnieuw aan zich weten te binden. Net als de MotoGP zal dit kampioenschap tot en met 2031 in het noorden van ons land actief blijven. Dit jaar viert de MotoGP haar 75-jarige bestaan en volgend jaar is het precies 100 jaar geleden dat Assen voor het eerst een TT (Tourist Trophy) organiseerde.

Destijds was dat een vrij speciale gebeurtenis, want een TT was tot dan toe puur gereserveerd voor wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk. Het concept TT werd bedacht op het Britse eiland Isle of Man, waarbij een race op openbare wegen werd georganiseerd voor toeristen en werd later in heel Europa overgenomen. De Britten claimden vervolgens de naam TT, waardoor Europese races niet langer de naam mochten dragen. Assen kreeg echter een uitzonderingspositie en mag dus, tot op de dag van vandaag als enige permanente circuit de naam TT dragen.

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez