Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Turkse Grand Prix afgelast, F1 voegt vervangende race toe aan kalender

Er zal dit jaar toch niet worden geracet in Turkije. De Grand Prix, die in eerste instantie als vervanger voor Canada op de 2021-kalender werd gezet, gaat niet door. In plaats daarvan voegen de Formule 1-bazen een extra race in Oostenrijk toe aan de planning.

start turkije 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vorige week legde de Britse overheid een bom onder de Grand Prix van Turkije toen ze een negatief reisadvies afgaven voor het land. Daardoor werd het aanzienlijk lastiger voor het Formule 1-circus, waarvan het merendeel uit Groot-Brittannië komt, om af te reizen naar Istanbul. Na discussies met de promotor en andere stakeholders is daarom besloten om een streep te zetten door de Turkse Grand Prix.

Deze had plaats moeten vinden in het weekend van 11 tot en met 13 juni. De Turkse promotor heeft een verzoek ingediend om later in het seizoen alsnog een race te rijden in Istanbul, maar of dat lukt is nog maar de vraag.

De Formule 1-bazen hebben snel verder geschakeld en een vervangende race toegevoegd aan de kalender. Het gaat om een tweede Grand Prix in Oostenrijk. Daar zou in het weekend van 2 tot en met 4 juli al worden geracet, maar daar zal nu een week eerder, van 25 tot en met 27 juni, ook al een raceweekend worden afgewerkt.

Dat is echter het weekend waarin er eigenlijk zou worden geracet in Frankrijk. De race op Paul Ricard wordt daarom een week naar voren gehaald, naar het weekend van 18 tot en met 20 juni, waardoor een triple header ontstaat.

In Frankrijk zouden er 3x 5000 toeschouwers per dag naar het Grand Prix-weekend kunnen komen. Deze zullen nu dus een week eerder op moeten komen dagen.

De Formule 1 bedankt de Franse promotor voor haar flexibiliteit, maar in werkelijkheid kan de Formule 1 zelf deze beslissing nemen zonder daar toestemming van de promotor voor te hoeven krijgen. De Franse promotor zou naar verluidt bezorgd zijn over de veranderingen, die bij de toeschouwers die een kaartje hebben waarschijnlijk niet lekker zullen vallen.

In een document ingezien door RacingNews365 bedankt F1-baas Stefano Domenicali de promotors van zowel de Franse, Turkse als Oostenrijkse Grand Prix. "De autoriteiten in Turkije hebben de afgelopen weken hard gewerkt, waarvoor ik hen graag wil bedanken."

"Ik wil ook de promotors in Oostenrijk en Frankrijk bedanken voor hun snelheid, flexibiliteit en enthousiasme in de zoektocht naar een oplossing. We hebben goede gesprekken gehad met alle promotors en zullen in deze periode nauw met hen samen blijven werken."

Check de nieuwe racekalender, die nog steeds bestaat uit 23 races, via deze link.

Komende Formule 1-races

Datum Land Plaats
23 mei GP Monaco Monte-Carlo
6 juni GP Azerbeidzjan Bakoe
20 juni GP Frankrijk Le Castellet
27 juni GP Stiermarken Spielberg
4 juli GP Oostenrijk Spielberg

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China