Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Twee bijzondere deelnemers Dakar Rally 2019

Aan de start van de Dakar Rally staan traditiegetrouw deelnemers van verschillend pluimage. Dikbetaalde professionals, gefortuneerde zakenlieden en doodgewone avonturiers gaan met elkaar de strijd aan. Dit jaar staan er echter wel twee hele bijzondere deelnemers aan het vertrek.

Een van die twee deelnemers aan de Dakar Rally van 2019 die een speciale vermelding verdient komt uit ons eigen koude kikkerlandje. Zijn naam: Mitchell van den Brink. Die achternaam doet bij de doorgewinterde Dakar-volgers natuurlijk een belletje rinkelen. Mitchell is de zoon van trucker Martin van den Brink, die met de Renault hoge ogen hoopt te gooien in het truck-klassement. Zoon Mitchell vergezelt hem als navigator en monteur in de cabine, wat bijzonder is, omdat Mitchell nog maar zestien jaar oud is. Waar een deelnemer aan 's werelds zwaarste rally volgens de reglementen minstens achttien jaar oud moet zijn, kreeg de familie Van den Brink toestemming om de Mitchell mee te nemen naar Zuid-Amerika. Het maakt Van den Brink jr. de jongste Dakar-deelnemer ooit!

Het verhaal achter de deelname van de Italiaan Nicola Dutto is zo mogelijk nóg bijzonderder. Dutto doet op een motor mee aan de Dakar Rally. Dit doet hij echter met een volledige dwarslaesie. Dutto is vanaf zijn middel verlamd, maar stapt toch op een motor in de zwaarste rally ter wereld. In 2010 kwam Dutto in competitie hard ten val. Het resultaat was dat hij vanaf zijn navel verlamd was, maar dat kon hem niet weerhouden van een rentree in Dakar. Zijn motorfiets is voorzien van een speciaal kussen om de klappen om te vangen, en voor het geval Dutto ten val komt, wordt hij bijgestaan door drie 'ghost riders' om hem weer in het zadel te helpen.

_dnpM00DIQg

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi