Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Twee DRS-zones moeten voor inhaalfestijn zorgen in Las Vegas

De spanning en sensatie is buiten de baan al goed te voelen in Las Vegas. De twee DRS-zones moeten ervoor zorgen dat het spektakel zich ook op de baan voortzet.

Las Vegas GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Afgelopen weken is de Strip in Las Vegas omgetoverd tot een Formule 1-circuit met een lengte van 6.2 kilometer en zeventien officiële bochten. De race wordt op zaterdagavond lokale tijd verreden, en is één van de weinige races op de kalender waarbij de coureurs tegen de klok in rijden.

Het is de bedoeling dat er net zoveel spektakel op de baan, als ernaast plaats gaat vinden in de Amerikaanse stad. En om dit te bevorderen zijn er twee DRS-zones en daarbij behorende DRS-detectiepunten.

Het eerste detectiepunt is te vinden in de eerste sector vlak na bocht 2 en wordt geactiveerd (als de coureur binnen een seconde van een andere coureur rijdt) bij het eerstvolgende rechte stuk na bocht 4.

Het andere detectiepunt ligt in sector twee, net voor bocht 13, en wordt vlak daarna geactiveerd op het rechte stuk richting bocht 14. Dit lange rechte stuk heeft een lengte van 1.9 kilometer. Daniel Ricciardo refereerde hier tijdens de persconferentie naar dat het mogelijk "het spannendste rechte stuk waar we ooit gereden hebben" kan worden. Maar of dit ook daadwerkelijk zo is, dat weten we zondag pas.

Bekijk hieronder een video van een volledige ronde op het stratencircuit van de gokstad.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"