Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Twee Nederlanders onderdeel van ijzersterk deelnemersveld tijdens Formule 2-testdagen

Behalve de Formule 1 werkt ook de Formule 2 deze week testdagen af in Bahrein. De jonge talenten in de kweekvijver van de Formule 2 testen eveneens drie dagen, van maandag tot en met woensdag. En er doen twee Nederlanders mee!

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MP Motorsport

De Formule 2-testdagen in Bahrein zijn deze maandagochtend begonnen. De jongelingen beginnen een nieuw seizoen met als enige hoofddoel natuurlijk het bereiken van de Formule 1. 22 coureurs gaan op zoek naar de titel in een ijzersterk deelnemersveld.

Behalve grote favorieten als Alpine-junioren Oscar Piastri, Guanyu Zhou en Christiaan Lundgaard, Ferrari-junioren Robert Shwartzman en Marcus Armstrong, maar ook Red Bull-junioren Jehan Daruvula, Juri Vips en Liam Lawson doen er ook twee Nederlanders mee.

Bent Viscaal tekende afgelopen week namelijk een contract voor het Formule 2-raceweekend in Bahrein, dat ten tijde van het Formule 1-weekend zal worden afgewerkt. Hij tekende bij Trident, waarbij hij vorig jaar al in de Formule 3 reed en zelfs een race won. De twee partijen hebben de intentie om samen het seizoen af te maken.

De andere Nederlander die meedoet aan de testdagen is Richard Verschoor. Hij doet dat namens het Nederlandse MP Motorsport, waarbij hij vorig jaar in de Formule 3 reed. Het team heeft als enige op de grid nog één zitje vrij en de kans is groot dat het stoeltje naar Verschoor gaat. De kogel is nog niet door de kerk, maar hij mag wel alvast testen in de F2-bolide van MP Motorsport.

3 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"