Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Twee puntjes voor contente Gasly: "Hadden we niet verwacht"

Met de nog altijd paardenkrachten tekortkomende Honda-motor in het achteronder leek Pierre Gasly een hopeloos weekend tegemoet te gaan, maar de toekomstige collega van Max Verstappen gaf zijn Toro Rosso-teamleden reden tot lachen door als negende over de eindstreep te komen. Na dertien wedstrijden staat de persoonlijke teller inmiddels op 28 punten, wat Gasly nog altijd op P13 in het kampioenschap houdt.

Waar teammaat Brendon Hartley wederom niet tot scoren kwam, haalde Gasly voor de vierde keer dit seizoen de top tien. Na een vierde plek in Bahrein, een zevende plaats in Monaco en P6 in Hongarije reed de Fransman ditmaal naar plek negen.

"Ik ben erg blij met de punten die ik heb gescoord. We hadden ons voorbereid op een lastig weekend, om dan twee puntjes mee te nemen is erg positief", klinkt Gasly opgetogen na afloop van de GP van België. "De race verliep vrij rechtdoorzee. Ik startte als tiende, haalde Daniel (Ricciardo, red.) en Kimi (Raikkonen, red.) in en werd later opgepeuzeld door Valtteri (Bottas, red.). Daar kon ik natuurlijk weinig tegen inbrengen." "Ik heb doorgetrapt en dat leverde me uiteindelijk plek negen op, dat doet mij deugd. De wagen voelde goed en Honda heeft een topjob geleverd, we hebben absoluut alles uit ons beschikbare pakket gehaald. Op Monza zullen we hetzelfde proberen te doen – dat is normaal gesproken een baan die ons niet ligt, maar wie weet kunnen we daar ook een mooi resultaat behalen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'