Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

"Uitfluiten Lewis Hamilton is een walgelijke vertoning"

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft met verbijstering gekeken naar de podiumceremonie van de Grand Prix van Italië. Overwinnaar Lewis Hamilton reed een foutloze race op weg naar het podium, maar werd daar uitgejouwd door de Tifosi.

Luca di Montezemolo, de grote baas van Ferrari tijdens de hoogtijdagen van Michael Schumacher, zag het met afgrijzen aan: "Wat daar gebeurde was in en in slecht. Ik baal verschrikkelijk van die walgelijke vertoning", aldus Di Montezemolo in gesprek met de BBC.

Het boegeroep kwam van de Tifosi die kwamen voor een overwinning van Ferrari, maar in plaats daarvan genoegen moesten nemen met een tweede plaats voor Kimi Raikkonen. Dat valt Mercedes óf Lewis Hamilton volgens de Italiaan echter op geen enkele manier aan te rekenen:

"Lewis is een geweldige kampioen. Hij is altijd heel correct en hij reed gewoon een fantastische race. Punt uit."

"En ach, die teamorders van Mercedes... Ik kan je vertellen dat we in mijn tijd wereldtitels wonnen met Michael Schumacher en Kimi Raikkonen, mede dankzij teamorders. Het is onderdeel van de sport."

"Ik had als Mercedes zijnde dan ook precies hetzelfde gedaan. Dat is normaal. Winnen is moeilijk en verliezen is nog moeilijker, maar wat ik van het publiek op Monza heb gehoord, was tenenkrommend."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1