© Mercedes

Nieuwsoverzicht

"Uitfluiten Lewis Hamilton is een walgelijke vertoning"

04 sep. 2018 09:30 Jan van der Burgt 5 reacties
Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft met verbijstering gekeken naar de podiumceremonie van de Grand Prix van Italië. Overwinnaar Lewis Hamilton reed een foutloze race op weg naar het podium, maar werd daar uitgejouwd door de Tifosi.

Luca di Montezemolo, de grote baas van Ferrari tijdens de hoogtijdagen van Michael Schumacher, zag het met afgrijzen aan: "Wat daar gebeurde was in en in slecht. Ik baal verschrikkelijk van die walgelijke vertoning", aldus Di Montezemolo in gesprek met de BBC.

Het boegeroep kwam van de Tifosi die kwamen voor een overwinning van Ferrari, maar in plaats daarvan genoegen moesten nemen met een tweede plaats voor Kimi Raikkonen. Dat valt Mercedes óf Lewis Hamilton volgens de Italiaan echter op geen enkele manier aan te rekenen:

"Lewis is een geweldige kampioen. Hij is altijd heel correct en hij reed gewoon een fantastische race. Punt uit."

"En ach, die teamorders van Mercedes... Ik kan je vertellen dat we in mijn tijd wereldtitels wonnen met Michael Schumacher en Kimi Raikkonen, mede dankzij teamorders. Het is onderdeel van de sport."

"Ik had als Mercedes zijnde dan ook precies hetzelfde gedaan. Dat is normaal. Winnen is moeilijk en verliezen is nog moeilijker, maar wat ik van het publiek op Monza heb gehoord, was tenenkrommend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen