Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Uitfluiten Lewis Hamilton is een walgelijke vertoning"

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft met verbijstering gekeken naar de podiumceremonie van de Grand Prix van Italië. Overwinnaar Lewis Hamilton reed een foutloze race op weg naar het podium, maar werd daar uitgejouwd door de Tifosi.

Luca di Montezemolo, de grote baas van Ferrari tijdens de hoogtijdagen van Michael Schumacher, zag het met afgrijzen aan: "Wat daar gebeurde was in en in slecht. Ik baal verschrikkelijk van die walgelijke vertoning", aldus Di Montezemolo in gesprek met de BBC . Het boegeroep kwam van de Tifosi die kwamen voor een overwinning van Ferrari, maar in plaats daarvan genoegen moesten nemen met een tweede plaats voor Kimi Raikkonen. Dat valt Mercedes óf Lewis Hamilton volgens de Italiaan echter op geen enkele manier aan te rekenen:

"Lewis is een geweldige kampioen. Hij is altijd heel correct en hij reed gewoon een fantastische race. Punt uit." "En ach, die teamorders van Mercedes... Ik kan je vertellen dat we in mijn tijd wereldtitels wonnen met Michael Schumacher en Kimi Raikkonen, mede dankzij teamorders. Het is onderdeel van de sport." "Ik had als Mercedes zijnde dan ook precies hetzelfde gedaan. Dat is normaal. Winnen is moeilijk en verliezen is nog moeilijker, maar wat ik van het publiek op Monza heb gehoord, was tenenkrommend."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'