Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Masi

Uitgebreide steun voor Masi van F1-coureurs na controverse omtrent titelrace Verstappen

Als het aan de McLaren-coureurs ligt, dan blijft Michael Masi aan als wedstrijdleider. Ze vinden niet dat de gebeurtenissen in Abu Dhabi aanleiding geven om hem te ontslaan. Sebastian Vettel is het met hem eens.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Daniel Ricciardo zat in een gouden zetel toen hij in de laatste ronde in Abu Dhabi niet voorbij aan Verstappen en Hamilton mocht om zichzelf van een ronde achterstand te ontdoen. Voor zijn neus zag hij het titelgevecht tot een bizarre climax komen. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt hij hoe hij toen in zijn auto zat.

"Het leek erop alsof Lewis ging winnen en toen was daar die herstart. Ik wist dat Max versere banden had en dat Lewis geen pitstop had kunnen maken dus ik dacht 'wow'. Ik voelde met Lewis mee. Hij was aangeschoten wild omdat hij geen pitstop kon maken. Je plaatst jezelf niet snel in de schoenen van een andere coureur, maar die avond dacht ik wel 'dit zou ik zelf niet mee willen maken, dit zou mijn hart breken'", vertelt Ricciardo.

Ricciardo grapt: "Zou het niet begrijpen als Lewis met pensioen was gegaan

Gevraag of hij het had begrepen als Hamilton na het verliezen van de titel zijn racehelm aan de wilgen had gehangen, grapt Ricciardo. "Nee, op een manier niet, want hij heeft al zeven titels", grapt hij. "Maar het zou natuurlijk niet de manier zijn waarop je de beste coureur aller tijden de sport wil zien verlaten. Wij kunnen ook niet precies begrijpen hoe het hem heeft geraakt. Hij werd even stil en wilde er even tussenuit en het achter zich laten, denk ik."

"Als concurrent en als fan van de sport wil ik Lewis in ieder geval graag terugzien op de grid. Ik zou hem niet graag de sport zien verlaten uit emotie. Maar alles wijst erop dat hij verder gaat bij Meredes, en ik hoop dat dat klopt", aldus de Australische McLaren-coureur.

Masi mag blijven als het aan de McLaren-mannen ligt

Er was veel te doen om die laatste ronde en de beslissing van wedstrijdleider Michael Masi om de race verder te laten gaan. Als het aan Ricciardo én ook zijn teamgenoot Lando Norris ligt, dan mag de Australiër gewoon aanblijven.

"Ik wil niet namens anderen spreken, maar als Michael wil blijven, dan moet hij blijven", oordeelt Ricciardo. "Ik denk niet dat een race een volledig beeld schetst, als je snapt wat ik bedoel."

Teamgenoot Lando Norris valt hem bij. "Ik steun Michael en veel dingen die we vorig seizoen samen met hem hebben gedaan waren heel goed. We moeten gewoon de kleine plooien die een grote invloed kunnen hebben glad strijken", aldus de jonge Brit.

Ricciardo, die tijdens de finale als achterloper precies achter Max en Lewis reed tijdens die laatste ronde, geeft toe dat hij wel even raar opkeek. "Ik zat op de eerste rang en dacht 'wow, gebeurt dit echt? Dit is gestoord'."

"Iedereen zal dit moment herinneren, niet allemaal op een positieve manier, maar ik denk dat de liefhebbers van de sport nog steeds liefhebbers zijn en uitkijken naar het nieuwe seizoen", aldus Ricciardo.

Vettel schaart zich achter McLaren-coureurs

Net als het McLaren-duo is ook Sebastian Vettel van mening dat Masi weinig kan worden aangerekend. "Het belangrijkste is dat we ons focussen op de sport en niet op de show. Het belangrijkste is dat er duidelijkheid komt in het geval er zich in de toekomst nog meer van dit soort situaties voor doen."

"Twee aspecten stonden hier lijnrecht tegenover elkaar. De sport en de show. Ik geef weinig om de show, maar het is niet makkelijk om in de schoenen van Michael staan. Hij heeft het naar mijn mening goed gedaan, zeker toen hij plots de overleden Charlie Whiting op moest volgen."

"Hij is enorm gefocust en vastberaden om het goed te doen. Ik weet niet hoe zijn toekomst eruit ziet, maar ik hoop dat hij blijft want over het algemeen heeft hij het goed gedaan. Er is veel controverse, maar dat zou niet zo horen te zijn. Al met al heeft hij goed werk verricht", aldus de viervoudig kampioen van Aston Martin.

Ook interessant:

Video: McLaren onthult prachtige nieuwe Formule 1-bolide: de MCL36

Een verrassende livery voor McLaren, dat op vrijdag het doek van hier nieuwe MCL36 haalde. Check de beelden hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP