Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Uitgerust McLaren weet wat er verbeterd moet worden voor thuisrace in Silverstone

McLaren streeft ernaar om Lando Norris en Daniel Ricciardo een goede auto te leveren voor de thuisrace van de Britse renstal.

In aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië laat McLaren-teambaas Andreas Seidl weten dat ze hun teleurstellende weekend in Canada hebben besproken en nu weten waar de verbetering ligt. Zowel Daniel Ricciardo als Lando Norris finishten in Montreal voor de derde keer dit seizoen buiten de punten. Het was echter de eerste keer sinds de openingsrace van het seizoen dat de coureurs tegelijkertijd buiten de top tien finishten. "Het is goed om sinds Canada wat tijd buiten het circuit door te brengen", gaf Seidl toe. Na de teleurstelling in Montreal was hij blij met een weekend waarin niet geracet werd. In dit weekend hebben ze bij McLaren echter niet stilgezeten: "We hebben het weekend geëvalueerd en we weten waar we moeten verbeteren. We richten ons nu volledig op het weekend dat voor ons ligt." "Het circuit zelf is snel. Sommige van de iconische elementen zoals Maggots & Becketts zijn een uitdaging voor elke coureur, dus het wordt zeker een boeiend weekend voor de fans."

'Er gaat niets boven een thuisrace'

De Grand Prix van Groot-Brittannië geeft de teams in het Verenigd Koninkrijk de kans om op adem te komen na de verre reizen naar Azerbeidzjan en Canada. Het wordt tevens ook de thuisrace voor Lando Norris. "Er gaat niets boven een thuisrace en het hele team kijkt ernaar uit om de 'papaja-fans' te zien in de uitverkochte tribunes", vertelt Seidl. "Natuurlijk is Silverstone niet alleen een thuisrace voor het team, maar ook voor Lando, wat betekent dat we de support vanaf de tribunes echt voelen. Veel mensen van het team zullen ook aanwezig zijn bij de race om hun harde werk in actie te zien." "Logistiek gezien is het een mooie race voor het team, omdat de reis naar het circuit korter is dan normaal - zeker een voordeel van een thuisrace. Laten we doorgaan en vooruit blijven kijken", aldus Seidl.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"