Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Uitslag race Formule 1 GP Azerbeidzjan 2024

Oscar Piastri heeft de Formule 1 GP van Azerbeidzjan op zijn naam geschreven. Na een ontzettend spannende strijd om de overwinning verwees hij Charles Leclerc naar de tweede plek. George Russell maakt het podium compleet, terwijl Max Verstappen niet verder kwam dan P5.

Piastri race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Baku City Circuit is vaak een uitstekend podium voor Formule 1-spektakel, maar de spanning liet deze keer toch langer op zich wachten. Charles Leclerc kwam goed weg vanaf de eerste startpositie en kon de leiding lange tijd zonder al te veel moeite verdedigen, maar na de eerste ronde pitstops begon het gevecht pas echt. Oscar Piastri ging Leclerc vlak na zijn pitstop voorbij en gaf de leiding daarna niet meer uit handen. Leclerc mocht wel mee naar het podium met zijn tweede plek en George Russell werd verrassend derde.

Sergio Perez maakte zich in ronde 50 nog klaar om Leclerc in te halen in de strijd om de tweede plek, maar de Monegask duwde Perez wat naar buiten en opende daarmee de deur voor Carlos Sainz. Uiteindelijk belandden Sainz en Perez samen in de muur, waardoor Russell de kans kreeg op te klimmen naar de derde plek. 

Max Verstappen kwam er uiteindelijk niet echt aan te pas tijdens te race. Hij zat lange tijd vast achter Lando Norris, die vanaf de vijftiende startpositie wel zijn weg naar voren kon vinden met een keurige strategie. Verstappen leek vanaf ronde 30 echter met zijn auto in gevecht te zijn en moest in de slotfase vooral rekening houden met een snel naderende Norris. Uiteindelijk kwam de Nederlander nog als vijfde over de streep na het incident tussen Perez en Sainz, terwijl Norris de schade beperkte en met een P4 zelfs nog voor Verstappen finishte. 

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Race - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"