© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Uitstekende testdag Max Verstappen in Barcelona

06 mrt. 2018 18:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel heeft namens Ferrari de snelste tijd op de klokken gebracht op de eerste dag van de tweede testweek in Barcelona. Max Verstappen kende op één technisch mankement na een uitstekende en bovenal productieve dag.

Kleine verschillen tussen topteams op vijfde testdag

Het was vandaag duidelijk te merken dat er verloren tijd van vorige week ingehaald moest worden. De meeste teams kozen er voor voornamelijk lange runs te rijden, om op die manier zoveel mogelijk ronden te rijden en zoveel mogelijk data te verzamelen.

Ondanks de veel betere omstandigheden dan vorige week dook er niemand onder de 1:20, laat staan onder de snelste tijd van vorige week. Het is tekenend voor het feit dat snelheid zeker vandaag van ondergeschikt belang was.

Ook Max Verstappen was druk met lange runs. Eerst op de ultrasofts, later op de medium banden. Stint na stint reed Verstappen de ene probleemloze ronde na de andere, totdat om iets voor half 5 de RB14 er de brui aan gaf. Red Bull wist echter het euvel te verhelpen en stuurde Verstappen met nog een kwartier te gaan nog een keer naar buiten. Uiteindelijk legde Verstappen 128 ronden af.

De lange runs leveren Verstappen uiteindelijk de derde tijd op, waarmee hij Ferrari's Sebastian Vettel en Mercedes' Valtteri Bottas voor zich moet dulden. Lewis Hamilton sluit Verstappen met de vierde tijd in in een heuse Mercedes-sandwich. Mercedes legde als team het meeste ronden af, met een zeer indrukwekkend aantal van 176. Sebastian Vettel ging het meeste keer het circuit van Barcelona rond en beëindigde dolgedraaid na 170 ronden zijn dag.

Nadat Stoffel Vandoorne in de middagpauze zijn sandwich achter achter de kiezen had, hoopte de Belg verloren tijd goed te maken. In de ochtend viel hij tot twee keer toe stil, maar in de middag sloeg de pechduivel opnieuw toe. Daarmee heeft Vandoorne twee van de drie codes rood van de dag op zijn naam staan.

Waar de afwezigheid van Vandoorne een duidelijke en aanwijsbare reden had, vroeg iedereen zich af waar Toro Rosso in de middag mee bezig was. Brendon Hartley had het stuur over moeten nemen van Pierre Gasly, maar van Toro Rosso ontbrak in de middag ieder spoor.

Het zorgt ervoor dat Toro Rosso terugvalt in het overzicht van de meest gereden ronden. Sebastian Vettel is in dat overzicht het meest productieve individu, waar Mercedes met Bottas en Hamilton het meest actieve team van de dag is. Naast Vettel en Verstappen is Sauber's Marcus Ericsson de derde en laatste man die meer dan 100 ronden achter zijn naam heeft staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen