Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Ultieme racelegende zorgt voor veiligheidszorgen met debuut in 24 uur Le Mans

Eén naam op de inschrijflijst kan dit jaar op extra aandacht rekenen tijdens de befaamde 24 uur van Le Mans. Zijn naam zal je niet onbekend voorkomen: Valentino Rossi.

Rossi Le Mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Valentino Rossi natuurlijk als dé grote tweewielerlegende. De Italiaan pakte zeven wereldtitels in de MotoGP. Na het seizoen 2021 zei hij de motoren vaarwel om zijn geluk en talent te beproeven in de GT-racerij en met succes. Hij pakte zijn eerste podium, zijn eerste zege en dit seizoen maakt hij met het Belgische WRT zijn debuut in het World Endurance Championship, met als hoogtepunt natuurlijk de 24 uur van Le Mans. 

Hij komt uit in een BMW M4 GT3 en dat gaat bepaald niet onopgemerkt voorbij. De fans weten hem massaal te vinden en dat baart het team de nodige zorgen. Gedurende het weekend riep WRT de organisatie al op de veiligheid van de teamleden en de fans te waarborgen op het moment dat het team de organisatie van bepaalde evenementen niet zelf in handen had.

Ahmad Al Marthy, teamgenoot op dezelfde #46-inschrijving (ja, echt!), omschreef het in gesprek met Motorsport als volgt. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Je ziet weleens wat er gebeurt als een menigte tijdens hiphop-concerten in beweging komt, maar ik had nooit gedacht dat zoiets voor mijn ogen zou gebeuren. Het werd op een gegeven moment zelfs ongemakkelijk."

Het team staat volop in de spotlights door de aanwezigheid van Rossi, maar het is veel meer dan een reclamestunt. Rossi heeft zich in zijn nieuwe discipline al volop bewezen en in het verleden testte hij meermaals succesvol Formule 1-bolides van Ferrari, tot het punt waarop hem zelfs een contract onder de neus zou zijn geschoven.

Het Circuit de la Sarthe, waar geracet wordt tijdens de 24 uur van Le Mans, is wel nieuw voor Rossi. Ja, de MotoGP rijdt ook op Le Mans, maar dat betreft het ingekorte Bugatti Circuit. De twee omlopen delen welgeteld de eerste vier bochten, dus die ervaring telt slechts mondjesmaat mee. De formatie van Rossi start op zaterdag als twaalfde in de klasse met 23 deelnemers.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"