Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ultrasofts werken nog niet voor Renault

Nico Hulkenberg en Carlos Sainz zijn het Formule 1-seizoen begonnen met wat problemen. Renault kon tijdens de vrije trainingen de ideale balans op de ultrasoft-compund banden nog niet vinden.

Nico Hulkenberg eindigde de vrije trainingen van vandaag op plek 13. De Duitser lijkt nog niet tevreden. "We hadden veel werk te verzetten vandaag en dat is allemaal gelukt. Ik was echter niet tevreden over de balans van de auto als we met weinig brandstof reden, dus daar kunnen we nog veel winnen." De Duitser verwacht dat het team van Renault slagen kan maken als eenmaal de juiste afstelling is gevonden. "Als we de auto naar onze hand kunnen zetten, gaan we nog veel harder. We kunnen op alle vlakken tijd vinden; de remmen, de grip en de balans zijn allemaal zaken waar we aan moeten werken."

Carlos Sainz eindigde de eerste vrije training in de top tien op plek negen. De tweede training eindigde de Spanjaard als elfde. Hij had een rustigere dag dan Hulkenberg, zo zegt hij zelf. "Het was een kalme dag voor mij en dat klinkt als muziek in de oren voor de eerste testdag." Volgens Sainz zit het middenveld dicht bij elkaar en is het daarom moeilijk te zeggen waar Renault staat. Over de runs van vandaag zegt Sainz: De Spanjaard verwacht dat het middenveld dicht bij elkaar zit. Dit maakt het lastig om te voorspellen waar het team precies staat. Het team heeft vandaag nog werk te verrichten om de ultrasoft banden beter werkend te krijgen. "We moeten werk verrichten om de ultrasofts beter te laten werken. We hadden met die compound geen ronde die echt goed was. De omstandigheden op de baan waren fantastisch, maar morgen wordt waarschijnlijk een ander verhaal."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"