Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

'Underdog' Mercedes presteert unicum in GP China

Waar Ferrari aan het begin van dit seizoen veelvuldig als de grote favoriet werd bestempeld, is het Mercedes dat alle andere teams op pijnlijke wijze klop geeft. Sinds 1992 ging een team nooit zo dominant van start als Mercedes in 2019.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Terwijl geen enkel team tijdens de wintertests de favorietenrol op zich wenste te nemen, werd Ferrari door de kenners en de media gebombardeerd tot de grote favoriet. Mercedes wurmde zichzelf in de rol van underdog en probeert dat tot op de dag van vandaag vol te houden.

Ergens is dat zeer begrijpelijk, want feitelijk heeft Mercedes dit seizoen nog niet consequent gedomineerd. Zeges met tientallen seconden voorsprong zijn vooralsnog niet (meer) aan de orde. Toch presteert het de laatste vijf weken iets wat geen enkel ander team lukte sinds 1992: Mercedes begint het seizoen 2019 namelijk met drie dubbelzeges op rij, iets waar Williams in 1992 voor het laatst in slaagde, toen met Nigel Mansell en Riccardo Patrese als coureurs.

Scorebordjournalistiektechnisch staat Mercedes er in 2019 dus beter voor dan ooit. Toch luidt de algemene opinie dat Ferrari Mercedes qua snelheid dit seizoen gemakkelijk partij moet kunnen bieden. Het lijkt er echter op dat Ferrari net als voorgaande jaren, maar nu al veel vroeger, de fouten maakt die de Scuderia mogelijk (weer) de titel kunnen gaan kosten.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking Red Bull overwoog Verstappen en teamgenoten te besmetten met coronavirus