Unieke beelden van racende Christian Horner

07 dec. 2017 10:38 Ruud Dimmers 0 reacties

Wat veel mensen niet weten is dat Red Bull-teambaas Christian Horner zelf ook een racecarrière heeft gehad. Zo kwam hij uit in de Formule Renault en Formule 3, met redelijke successen in Engeland.

Bij zijn volgende stap naar de Formule 3000 zien we Horner voor het eerst op de Europese topcircuits. In 1997 richtte hij het Arden team op met geld dat hij geleend had van zijn vader en kocht een tweedehands trailer van Dr. Helmut Marko. Horner kwam er al snel achter dat hij net niet genoeg talent had om de snelste mannen te kunnen volgen. 

Op 25-jarige leeftijd stopte hij met zijn actieve carrière en ging hij verder als teambaas. Als teambaas was Horner zeer succesvol in de F3000, met coureurs als Enge, Liuzzi en... Robert Doornbos. In 2005 werd Horner aangesteld als teambaas van het nieuwe Red Bull Racing. Daarmee was hij in een klap de jongste teambaas in de F1 ooit.

En nu terug naar de beelden van Christian Horner in 1997. Let ook op de manier waarop hij interviews geeft. In 20 jaar is er nog weinig veranderd op dat vlak.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen