Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Unieke reeks lonkt voor Verstappen in Canada

Het is algemeen bekend dat Max Verstappen het vaak goed doet in de kwalificatie. De Nederlander kan in Canada echter wel een heel bijzondere reeks neerzetten.

Verstappen Qua Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen presteert zeker in 2024 erg sterk in de kwalificatie. De Red Bull-coureur begon het seizoen met zeven polepositions op rij en zette zijn totaal zo zelfs op acht op rij, een evenaring van de records van Alain Prost en Ayrton Senna. Die reeks kwam echter ten einde in Monaco, waar Verstappen het met de zesde plaats moest doen. Dat neemt niet weg dat Verstappen vaak het maximale eruit haalt op zaterdag én het zo zijn teamgenoten erg lastig maakt. 

En daar zit dan ook precies de crux. Verstappen kan in Canada een bijzondere reeks verbeteren. Áls Verstappen teamgenoot Sergio Perez weet te verslaan in de kwalificatie, doet hij dat voor de 26e keer op rij en verbetert hij een eigen reeks. U leest het goed, verbetert. Verstappen heeft zijn teamgenoot namelijk al eerder 25 keer op rij verslagen. Dat gebeurde tussen de Grand Prix van Singapore in 2019 en de Grand Prix van Bahrein in 2021, toen Alex Albon er 24 keer en Perez er één keer aan moest geloven.

De laatste keer dat Verstappen nu door Perez verslagen werd, was tijdens het Grand Prix-weekend in Miami in 2023. De Nederlander maakte toen een foutje in zijn eerste run in Q3, waarna hij zijn tijd niet meer kon verbeteren door een crash van Charles Leclerc. Perez eiste toen poleposition op, maar kreeg het daarna niet meer voor elkaar om Verstappen te verslaan. Maakt de Mexicaan een einde aan een toch wel pijnlijke reeks in Canada of komt er weer een unieke prestatie bij voor Verstappen?

Overigens heeft Albon nu 29 keer op rij zijn teamgenoot Logan Sargeant verslagen in de kwalificatie. De laatste keer dat de Britse Thai een 'nederlaag' moest verduren, was tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2022. Nicholas Latifi was toen nog zijn teamgenoot.

Noot: de sprintkwalificaties zijn in dit artikel niet meegerekend.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen