© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weerupdate GP Brazilië: buienkans blijft bestaan

11 nov. 2018 13:33 Jan van der Burgt 1 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het actuele weerbericht voor de Grand Prix van Brazilië. Net als tijdens de kwalificatie zal de dreiging van regen voortdurend op de loer liggen.

Enkele felle opklaringen maken zondag plaats voor wolkenvelden. Het is warm en drukkend tijdens de race en er hangt onweer in de lucht. In de buurt van São Paulo ontstaan enkele onweersbuien, maar omdat dit pas tijdens de race gebeurt, blijft het tot het laatste moment spannend of het droog blijft. Door het lokale karakter van de buien lijkt een droge race het meest waarschijnlijk.

Het is warm op het Autódromo José Carlos Pace. Zondagmiddag kan de temperatuur naar zo’n 29 graden stijgen en daarmee is het iets warmer dan op zaterdag. De luchtvochtigheid is met 70% vrij hoog en het kan voor zowel de toeschouwers als de coureurs benauwd aanvoelen.

© Weeronline

In de ochtend zijn er zonnige perioden. De Braziliaanse lentezon is fel en met UV-index 11 veel hoger dan in ons land. In de middag neemt de bewolking flink toe en schijnt zo nu en dan nog de zon.

Vooral ten zuiden en oosten van São Paulo kunnen enkele onweersbuien ontstaan en het wordt nog spannend of het droog blijft op het circuit. De buien ontstaan precies tijdens de race waardoor het op voorhand onduidelijk is waar het precies gaat regenen. Door het lokale karakter van de onweersbuien is de kans op een droge race groter dan een race op een nat circuit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen