Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Upgradestrijd Red Bull en concurrentie in alle hevigheid losgebarsten

Vrijwel alle topteams zijn met updates naar Imola afgereisd en hopen zo natuurlijk weer een stapje te zetten. Maar wat weten we nu precies over die updates?

Verstappen race Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna, verreden op het circuit in Imola, keert de Formule 1 terug in Europa. Traditioneel is dat het moment waarop veel teams updates meenemen. Zo ook nu, want van de topteams hebben Red Bull, Ferrari, Mercedes en Aston Martin nieuwe onderdelen meegenomen. McLaren beet de spits al af in Miami en won met Lando Norris zelfs de race.

Het is in het geval van Red Bull nog niet helemaal duidelijk wat ze precies hebben veranderd aan de RB20, maar zeker is wel dat het om een kleine update gaat. Sergio Perez zei namelijk tegenover onder meer RacingNews365 het volgende. "We verwachten geen hele grote verbetering van onze kant. Het is belangrijker om nu de balans te optimaliseren als we met weinig brandstof rijden. Ik denk dat de update minder verschil maakt wanneer we met veel brandstof onderweg zijn."

Max Verstappen bleef zelfs nog voorzichtiger en wilde niets weggeven. "Het is een stap voorwaarts, alleen heb ik ten opzichte van anderen geen idee natuurlijk. We wilden gewoon de hele auto verbeteren."

Red Bull lijkt zich dus vooral op een betere kwalificatie te focussen. Regelmatig is het team uit Milton Keynes zeer snel in de race, maar is het gat met Ferrari en McLaren kleiner op zaterdag. Verstappen stond dan wel alle races op poleposition, toch vindt hij regelmatig dat het nog veel beter kan. De RB20 komt niet altijd helemaal tot leven. 

Andere teams

Red Bull heeft dus een kleine update bij zich. Dat kan je echter niet zeggen van Ferrari. De Scuderia heeft de sidepods, luchtinlaten, vloer en het gebied rond de halo aangepakt in de hoop dat ze Red Bull kunnen uitdagen. Charles Leclerc en Carlos Sainz temperden nog de verwachtingen, maar Ferrari lijkt achter de schermen toch wel veel te verwachten. Zetten ze net als McLaren een grote stap?

Want dat team kwam dus ongelofelijk goed voor de dag in Miami. Oscar Piastri zal zijn handjes dichtknijpen, want hij mag komend weekend voor het eerst met alle updates rijden. In Miami moest de Australiër het nog met de helft van de nieuwe onderdelen doen, terwijl Norris wel het gehele pakket kreeg. De Brit luisterde dat op met zijn eerste zege, wat McLaren uiteraard hoop zal geven in de strijd met Red Bull en Ferrari.

Stiekem behoren Mercedes en Aston Martin natuurlijk ook tot de topteams in de Formule 1, al is dat in de resultaten nog niet terug te zien. Daar willen de beide teams in Imola verandering in brengen met grote updates. Mercedes is vooral op zoek naar een betere balans in de snelle bochten, terwijl Aston Martin de hardnekkige bandenslijtage te boven wil komen met een grote update. Eén ding is door deze felle 'updatestrijd' zeker: de Grand Prix van Emilia-Romagna gaat een interessante worden. Wie trekt het initiatief naar zich toe?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren