Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Vader Norris door het dolle heen: "Het is ons toch gelukt!"

Lando Norris greep in Miami op knappe wijze zijn eerste Grand Prix-overwinning uit zijn carrière. Vader Adam Norris kan zijn geluk niet op.

Norris win Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De langverwachte dag was dan eindelijk daar: Lando Norris pakte in Miami voor het eerst een zege in de Formule 1. De Brit was de gehele race de snelste man op de baan en profiteerde ook van de safety car. Dat deed echter niets af aan zijn zege, want Norris was in de laatste stint simpelweg veel rapper dan Max Verstappen. Het zorgde uiteraard voor een jubelstemming bij de coureur én McLaren.

Vader Adam Norris steekt zijn enthousiasme in gesprek met Sky Sports ook niet onder stoelen of banken. "Het is echt fantastisch. In de Formule 1 hebben we pas 110 races gehad, maar ik ben er al een stuk of 900 races bij betrokken over de afgelopen zestien jaar. We zijn al zo lang bezig, maar uiteindelijk is het ons toch gelukt!"

"Ik heb al een berichtje gekregen van de vader van Lewis Hamilton, want als ouder maak je zoveel mee", vervolgt Adam Norris zijn verhaal. "We steken zo ontzettend veel tijd en moeite in het steunen van je kind, want als alle races in andere weekenden en op andere locaties zijn kost dat heel veel tijd. Maar dit was echt briljant en ik ben echt heel blij voor hem."

Slechte dagen

De vader van de goedlachse coureur wijst ook naar de moeilijke momenten. "Veel mensen beseffen zich niet dat er ook ontzettend veel slechte dagen zijn, naast alle goede dagen die je wel meteen ziet. Na vijf jaar komt dan het punt dat je bij jezelf denkt dat dit het is en dat het teveel wordt. Je bent dan zo vaak weg van huis en van je familie, maar op dit soort momenten is dat het dan allemaal waard. Er staat nu nog één ding op het lijstje en dat is het wereldkampioenschap."

"Ik heb zelf al duizenden berichtjes en felicitaties ontvangen, ook van mensen die al langere tijd bij dit avontuur betrokken zijn en die we al heel lang kennen. Het is echt fantastisch en iedereen is heel blij, maar hij is zelf vooral emotioneel. We hebben een lange weg achter de rug en iedereen weet dat."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"