Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vader Stroll over F1-toekomst Lance: 'Hij gaat nergens heen'

Lawrence Stroll, vader van Lance, heeft te kennen gegeven dat zijn zoon gewoon bij Williams blijft, ondanks een hardnekkige vormcrisis.

"We kijken niet verder dan Williams" , zo liet Lawrence Stroll in Spanje in gesprek met Motorsport.com weten. "Het mag duidelijk zijn dat de auto bij lange na niet zo goed is als gehoopt. We worstelden tijdens de wintertests al met de auto en dat is nog steeds het geval. Het is dus vrij duidelijk dat er iets structureel mis is met de auto." Stroll sr. is er echter van overtuigd dat Williams het tij kan keren: "Iedereen binnen het team is ervan doordrongen dat er iets moet veranderen. Een blinde kan dat zien en ik weet dat ze er alles aan doen om de problemen op te lossen. Ik geloof ook dat ze dat gaat lukken."

Enkele weken geleden werd bekend dat Lawrence Stroll pogingen zou ondernemen om van Williams een B-team van Mercedes te maken, om te profiteren van een nauwe samenwerking met het kampioensteam. Nu zwakt Stroll zelf die verhalen wat af: "Ik zit niet in het bestuur van Williams, ik ben op geen enkele manier eigenaar van dit team, ik ben enkel de vader van Lance. Dat neemt niet weg dat ik alle maatregelen zou steunen die dit team verder naar voren kan helpen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'