Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vader Stroll wil meer: "Wanneer gaat Aston Martin een race winnen?"

Aston Martin zien we sinds 2021 weer terug op de Formule 1-grid. Het team is dé verrassing van het seizoen tot nu toe, met drie keer achter elkaar een P3 voor Fernando Alonso. Teameigenaar Lawrence Stroll wil echter meer.

Vanaf de terugkeer van Aston Martin in de Formule 1 was het team steevast terug te vinden in de middenmoot van het veld. Dit seizoen ligt het totaal anders. Fernando Alonso reed drie keer op rij naar het podium en het team staat tweede in de stand om de constructeurstitel, achter Red Bull, maar voor teams als Mercedes en Ferrari. De uitstekende uitslagen dit seizoen, met een P4 en P6 als beste resultaten voor Lance Stroll, voldoen echter nog niet helemaal aan de verwachtingen van teameigenaar Lawrence Stroll. "Het statement van Lawrence is heel duidelijk. Hij laat er geen gras over groeien en vraagt ons wanneer we de volgende race gaan winnen", vertelt teambaas Mike Krack aan onder meer RacingNews365 . "Uiteraard is hij blij dat we deze stap hebben gezet", doelt Krack op de prima resultaten tot nu toe. "Maar dit is niet genoeg voor zijn ambities. Het mooi aan Lawrence is dat je weet waar je aan toe bent. Hij wil meer en we zullen meer moeten leveren."

Kampioen

Krack is bezig aan zijn tweede jaar bij Aston Martin en is blij met de komst van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso naar het team. "Het is fantastisch. Als iemand me had vertelt dat we 'drie podiumplaatsen zouden hebben na de eerste drie races', dan zou ik het ook niet geloofd hebben." "Het laat ook zien wat voor een kampioen we met Alonso in huis hebben. Hij is ongelooflijk en als je kijkt naar alle sessies door het jaar heen stond hij er altijd. In VT1, VT2, hij is er altijd bij en geeft de hele tijd het maximale."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"