© Force India

Nieuwsoverzicht

Vader Stroll wil van eigen Formule 1-team één van succesvolste ooit maken

04 jan. 15:15 René Oudman 1 reacties
Force India bestaat niet meer: het team waarvan Vijay Mallya voorheen eigenaar was, is nu in handen van de Canadese miljardair Lawrence Stroll. De vader van Formule 1-coureur Lance Stroll heeft zijn zoon overgenomen van het team van Williams en zal komend seizoen zijn eerste volledige jaar als teameigenaar ingaan. Racing Point, zoals het team voorlopig heet, moet op termijn een belangrijke speler in de Formule 1 worden.

In de afgelopen seizoenen zorgde Force India meerdere keren voor een gigantische stunt. Het team werd vijfde in 2015 en besloot de kampioenschappen van 2016 en 2017 zelfs op de vierde plaats. In 2018 kende de Brits-Indiase brigade een dip, deze werd veroorzaakt door het gebrek aan financiële mogelijkheden. Nadat Stroll en co. de renstal overnamen, was er direct een groei zichtbaar.

"Het was nooit mijn plan om een Formule 1-team te kopen", erkent Stroll senior in een lang gesprek met de officiële Formule 1-website. "De reden waarom wij, het consortium, Force India toch hebben overgenomen is omdat het een zeer bijzonder team is. Vierde worden in zowel 2016 en 2017 in een ongelooflijk competitief milieu zegt voldoende over de mensen die hun ziel en zaligheid in dit team steken. Ze hebben steeds minder uit kunnen geven en zijn steeds beter gaan presteren. Ik zie dit team als een zakelijke mogelijkheid, aangezien er op dit moment wordt gesproken over de mogelijkheid om de bedragen die Formule 1-teams uitgeven te convergeren."

"Ik loop al dertig jaar mee in de sportwereld",vertelt de vader van enkelvoudig podiumklant Lance Stroll. "Wat ik zie in de Formule 1 is dat er maar tien teams zijn, waarvan de waarde ontzettend groot kan worden als ze goed worden verzorgd. Op korte termijn willen we blijven vechten in de subtop, naar mate tijd vordert moeten we de stap zetten om mee te doen voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap en op lange termijn kunnen we hopelijk een van de grootste teams van de paddock worden."

Naast Stroll junior neemt Sergio Pérez in 2019 voor het zesde achtereenvolgende jaar bij het team plaats dat tussen 2008 en 2018 als Force India door het leven ging.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen