Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vader Stroll wil van Williams het B-team van Mercedes maken

Lawrence Stroll, vader van Williams-coureur Lance, wil het team redden door er een B-team van Mercedes van te maken. Hij zou daarbij bereid zijn zelf de transformatiekosten te financieren.

Williams verkeert momenteel in zwaar weer. Sportief gezien ging het zelden slechter en ook financieel staat het team er niet rooskleurig voor. Dat hoofdsponsor Martini aan het eind van het seizoen vertrekt, maakt dat er niet beter op. Het plan van vader Stroll biedt mogelijk uitkomst. Hij wil Williams omvormen tot een B-team van Mercedes, naar goed voorbeeld van Ferrari en Haas F1. Het moet ervoor zorgen dat kosten bespaard kunnen worden en dat Williams weer een vaste waarde wordt in het middenveld van de Formule 1.

Hoewel Stroll bereid zou zijn de transformatie zelf te bekostigen, wil de Williams-leiding naar verluidt niks van het plan weten. Teambaas Claire Williams is trots op de onafhankelijkheid van het team en wil de erfenis van vader Frank Williams geen schade toebrengen. Mercedes heeft nog niet openlijk gereageerd op de plannen. De kans is echter klein dat ze er brood in zien. Het opzetten van een dergelijke samenwerking kost veel tijd, terwijl Mercedes op dit moment al haar handen vol heeft aan haar eigen team.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"