Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi en Lewis Hamilton genomineerd voor Laureus Award

Valentino Rossi en Lewis Hamilton maken beide kans op een Laureus World Sports Awards. De Italiaan is genomineerd voor comeback van het jaar, na zijn ijzersterke terugkeer in de MotoGP na een blessure.

Veel MotoGP-fans vreesden het ergste toen Valentino Rossi in augustus zijn scheen- en kuitbeen brak. De titeldroom was daarmee in een klap vervolgen, maar de ervaren rot gaf nooit op. Binnen enkele weken maakte hij zijn opwachting om direct wederom succesvol te zijn. Lewis Hamilton, Billy Monger, het F1-team van Mercedes en het moment waarop de jonge Raikkonen fan zijn idool mocht ontmoeten in Spanje, zijn eveneens genomineerd in andere categorieën. Kanshebbers op de meest prestigieuze prijs van het jaar zijn Lewis Hamilton, Mo Farah, Chrisiano Ronaldo, Roger Federer, Rafael Nadal en Chris Froome.

Bij de teams/clubs krijgt Mercedes concurrentie van Real Madrid (voetbal), het Franse Davis Cup-team (tennis), de Golden State Warriors (basketbal), de New England Patriots (American football) en het America's Cup-zeilteam van Nieuw Zeeland. Billy Monger is genomineerd voor 'beste sportmoment van het jaar'. De tiener verloor beide onderbenen als gevolg van een zware crash, maar keerde al snel terug in de racewereld. Het moment waarop hij in een Volkswagen Kever mocht rijden, slechts elf weken na zijn crash, is genomineerd. Het prachtige moment waarop de jonge fan van Raikkonen zijn held ontmoette in Spanje is eveneens genomineerd in deze categorie.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'