Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Valentino Rossi: "Ik had de kans om over te stappen naar de Formule 1"

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi zit deze winter niet bepaald stil. De flamboyante coureur werd onlangs nog derde bij een acht-uursrace op het circuit van Abu Dhabi en wisselde vlak daarvoor van machine met Lewis Hamilton. 'The Doctor' maakte tijdens de testdag indruk op de Mercedes-crew, maar dat was niet de eerste keer dat Rossi F1-materiaal aan de tand voelde.

Rossi Ferrari test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het was in 2006 dat Valentino Rossi een Formule 1-test kreeg bij het team van Ferrari en mocht testen achter het stuur van de bolide van Michael Schumacher. Dat Rossi hoge ogen had weten te gooien bleek wel na afloop van de twee testdagen op het circuit van Valencia, de Yamaha-rijder en de Italiaanse renstal gingen namelijk met elkaar in gesprek over een eventuele samenwerking: "In 2006 was ik zeer dichtbij een overstap naar de Formule 1", zo herinnert Rossi zich.

"Ik had een aantal tests voor Ferrari afgewerkt en ging naderhand om de tafel zitten met de teamleiding van Ferrari. Het team had een zeer uitgebreid plan voor mij bedacht om mij klaar te stomen voor een carrière in de Formule 1. In dat plan stond echter dat ik eerst met een minder snelle wagen moest gaan rijden, het was de bedoeling dat ik aanvankelijk testrijder werd. Mede daarom besloot ik het aanbod af te slaan", aldus Rossi in gesprek met Gazzetta dello Sport. Voor Rossi bleek het de juiste keuze: de MotoGP-rijder won daarna nog twee wereldtitels en kwam daarmee op eenzame hoogte terecht.

Ondanks dat een Formule 1-carrière er inmiddels niet meer in zit voor de veertigjarige rijder, ziet Rossi zichzelf nog wel vaker optreden op vier wielen. "De test met de Mercedes-bolide van Lewis was écht heel tof en interessant. Ik heb ook het gevoel dat de wagens van nu beter zijn dan de F1-wagens in de periode rond 2006. In ieder geval zijn de wagens van nu beter voor mijn nek, want daar had ik een stuk minder last van na de wissel met Lewis!"

"Na mijn carrière in de MotoGP wil ik ook zeker verder gaan in de autosport. Ik wil bijvoorbeeld graag deelnemen aan de 24 uur van Le Mans evenals een aantal andere endurance-races. Dakar staat ook op mijn lijstje, maar toch voel ik meer voor racen op asfalt dan off-road. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen, eerst ga ik me nog op mijn MotoGP-carrière richten!"

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?