Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi kritisch: 'Geef Max Verstappen de ruimte, anders crash je'

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi is een liefhebber van alles wat met auto- of motorsport te maken heeft. Ook de Formule 1 kan op zijn aandacht rekenen, in het bijzonder Max Verstappen.

Rossi zelf heeft al eens aan de wondere wereld van de Formule 1 mogen proeven. De Italiaan kwam al meerdere keren tijdens een testrit in actie voor Ferrari. De laatste keer is echter alweer enige jaren geleden, namelijk in 2010. Even leek het er in het verleden zelfs op dat Rossi de overstap zou maken van de MotoGP naar de Formule 1. Zo ver is het nooit gekomen maar Rossi volgt de verrichtingen van zijn collega's in de autosport op de voet. Vooral Max Verstappen trekt duidelijk de aandacht van 'Il Dottore', zo blijkt. Rossi komt momenteel in actie tijdens de Monza Rally Show en liet voorafgaande aan zijn race in gesprek met een Italiaanse radiozender het volgende los over onze landgenoot.

"Max Verstappen is net als mijn MotoGP-collega, Johann Zarco. Ze remmen namelijk allebei niet." Rossi kwam in het afgelopen seizoen meerdere keren in aanraking met Zarco waarbij beiden het harde duel niet schuwden. Volgens Rossi geldt hetzelfde voor de duels die Verstappen op een Formule 1 circuit uitvecht. "Je moet ze de ruimte geven, omdat je anders allebei het gevaar loopt om te crashen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi