Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi: 'Max Verstappen moet leren zijn verlies te accepteren'

Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi heeft zich weer eens lovend uitgelaten over de kwaliteiten van Max Verstappen. Ondanks zijn bewondering heeft Il Dottore ook nog een boodschap voor onze jonge landgenoot.

Ondanks zijn eigen drukke agenda heeft Valentino Rossi ook nog tijd om de Formule 1 op de voet te volgen. De Yamaha-coureur heeft blijkbaar ook de GP van Australië bekeken en liet in gesprek met Gazzetta dello Sport weten dat vooral de acties van Max Verstappen hem waren opgevallen. "Max is enorm getalenteerd maar het lijkt of hij soms niet door heeft dat hij andere mensen tegen zich in het harnas jaagt. Zijn acties zijn soms zo op en over het randje van het toelaatbare, hij rijdt dan echt zo agressief." "Hij moet echt leren om zo nu en dan zijn verlies te nemen en dat te accepteren. Nu speelt hij continu met dat soort risico's waardoor hij altijd op het randje rijdt."

Net als Rossi zelf heeft Verstappen inmiddels zijn eigen trouwe schare fans en zijn er bij diverse races dit seizoen speciale Verstappen-tribunes ingericht. Rossi is er dan ook van overtuigd dat de jonge Red Bull coureur een aanwinst is voor de sport en ervoor zorgt dat de fans de sport weer omarmen. "Het is echt abnormaal wat Max met een F1-wagen kan doen. Hij brengt de emotie van de sport weer terug bij de fans en dat over de hele wereld."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"