Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Valentino Rossi nog altijd beste MotoGP-coureur'

Razend populair is Valentino Rossi nog altijd. De Italiaanse rijdende legende won liefst negen wereldtitels op twee wielen, maar zijn laatste dateert alweer uit 2009. Desondanks is hij volgens Casey Stoner nog altijd de beste coureur.

'Pas' negenendertig jaar is Valentino Rossi en nog altijd kan hij met de beste coureurs mee in het veld. Sterker nog: de Italiaan bezet momenteel de tweede plaats in het WK. Voormalig rivaal Casey Stoner vocht prachtige gevechten met Rossi uit en werd in 2007 en 2011 kampioen. De Australiër noemt zijn voormalig rivaal nog altijd de beste coureur uit de MotoGP-klasse, maar gaat zijn talent verloren door alle elektronica die wordt toegepast op de moderne motoren. "Zonder die elektronica zou de rechterhand van de coureur weer de volledige controle hebben. Dan is Rossi nog altijd de beste rijder in de MotoGP", aldus Stoner tegenover GPone.

Stoner is geen fan van alle elektronica, maar ziet ook voordelen. Het veld is competitiever dan ooit te voren. "De banden en elektronica hebben het veld dichter bij elkaar gebracht. Daarom zagen we laatst ook een geweldige TT van Assen." Wereldtitels ziet Stoner 'Vale' niet meer behalen. "De snelste rijder maakt het onderscheid en ik denk eerlijk gezegd dat Valentino de snelheid niet meer heeft om nog een wereldtitel te winnen. Hij blijft een geweldige rijder die nog altijd vooraan meevecht voor de podiumplaatsen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'