© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas: 'Andere F1-coureurs roepen maar wat'

13 apr. 2018 12:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas had in Bahrein dé kans om de overwinning voor Mercedes te grijpen. Op nieuwere banden was hij flink sneller dan Vettel maar toch plaatste de Fin geen aanval. Is Bottas nu een watje of heeft de rest makkelijk praten?

Bottas vertrouwt op strategie van Mercedes

"Ik heb na afloop natuurlijk die fase in alle rust teruggekeken. Zelfs als ik nu weer in zo'n soort situatie zou komen, zou ik precies hetzelfde doen. Ik kan met alle kritiek prima leven. Ze moeten nu eenmaal iets hebben om over te praten," aldus Bottas in gesprek met Formel 1.

Tegelijkertijd geeft Bottas toe dat hij precies datgene heeft gedaan wat het team van hem wilde. Misschien dat juist de interne communicatie ervoor heeft gezorgd dat de overwinning aan Mercedes voorbij glipte.

Ook in Melbourne glipte daardoor een haast zekere zege van Lewis Hamilton weg en nu in Bahrein blijkt Mercedes op het strategische vlak de zaken opnieuw niet goed voor elkaar te hebben.

"Bahrein was absoluut geen gemakkelijke race omdat de strategie steeds werd gewijzigd. We wisten ook niet precies hoe het zat met de banden van Vettel en hoe ver ik zelf kon gaan met mijn banden. Wat zou er gebeuren als ik sneller was gereden, dan had ik misschien helemaal geen gevaar gevormd voor Vettel. We moeten de banden beter leren begrijpen."

Bottas vindt alle ophef dan ook zinloos en stelt dat hij volledig vertrouwt op zijn team.

"Van mij wordt verwacht dat ik het team zo goed mogelijk informeer over de auto, dan bepalen zij de strategie. Dat is het enige wat men van mij verlangt. Achteraf is het altijd makkelijker om te zeggen wat iemand beter had kunnen doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen