Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas bekroont sterke opmars met P2 in Engeland

Valtteri Bottas moest dankzij een versnellingsbakwissel een gridstraf incasseren van vijf plekken. Door zijn minder sterke optreden in de kwalificatie moest hij de race in Engeland beginnen vanaf P9. Een afwijkende bandenstrategie gecombineerd met een sterke race brachten hem uiteindelijk naar de tweede plek in Engeland.

Valtteri Bottas was veroordeeld tot een inhaalrace nadat hij op zaterdag in de kwalificatie niet verder kwam dan de vierde tijd. Door zijn gridstraf werd dit een negende startplek op de grid. Bottas was de enige rijder uit de top 10 die de race begon op softs. Hierdoor kon de Fin langer doorrijden en zo een marge opbouwen voor een veilige pitstop. Na zijn stop kwam hij achter Vettel terug op de baan en wist hij het gat snel te dichten. Een aanval bleef dan ook niet uit waardoor Bottas de derde plek afpakte van de Duitser. In de slotfase kwam hij ook nog rap dichterbij aan Raikkonen maar met nog drie ronden te gaan leek hij tekort te komen voor een aanval. Een ronde later kreeg Raikkonen een lekke band waarna Bottas alsnog de tweede plek overnam.

Na afloop keek Bottas dan ook met een positief gevoel terug op zijn race. "Ja, ik ben inderdaad erg blij met dit resultaat. Het was een lastige race maar om dan van P9 naar P2 te komen, dat voelt goed. Het was echt geen gemakkelijke race maar onze strategie pakte goed uit. Aan het einde hadden we natuurlijk wat geluk. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor de steun en mijn felicitaties aan Lewis. Hij deed het fantastisch vandaag."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie