© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas: 'Blij dat ik de eer van Mercedes hoog heb gehouden'

11 nov. 2017 18:45 Rik Alkema 0 reacties
Valtteri Bottas hield de eer van Mercedes hoog tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië. Nadat zijn teamgenoot Lewis Hamilton al vroeg in de kwalificatie crashte, pakte Bottas vlak voor Sebastian Vettel de poleposition. Na afloop was de Fin trots dat hij voor de derde keer in zijn carrière vanaf de eerste startplek vertrekt.

Valtteri Bottas trots na derde poleposition uit carrière

Bottas had zijn helm nog niet afgedaan toen hij werd gevraagd zijn derde poleposition uit zijn carrière te omschrijven.

"Het is een geweldig gevoel", straalde Bottas.

"Het was heel spannend met Sebastian. Ik kon er nog een goede ronde uitpersen en dat was net genoeg voor de poleposition."

Bottas moest de eer hoog houden voor Mercedes omdat zijn teamgenoot al snel in de bandenstapel stond. De Fin was erg blij dat hij in die missie uiteindelijk slaagde.

"Helaas viel Lewis al heel vroeg weg, maar ik ben blij dat ik het team alsnog een poleposition heb kunnen geven", aldus Bottas.

Inhalen onder droge omstandigheden op Interlagos is lastig zat, beseft ook Bottas zich. Met een poleposition kom je dus al een heel eind in Brazilië.

"Het is een goede uitgangspositie voor morgen. We hebben een sterke auto, dus ik hoop dat we het vast kunnen houden. Het wordt een mooie strijd met Ferrari morgen, ik kijk er naar uit", blikt Bottas met een positief gevoel vooruit op de race van morgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen