Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas: 'Deze overwinning is heel belangrijk voor mij'

Valtteri Bottas heeft in Abu Dhabi de derde overwinning uit zijn carrière behaald. Hij werd wel de gehele race op de hielen gezeten door zijn teamgenoot Lewis Hamilton, maar behield de controle over de race. Hoewel het 'een wedstrijd voor de statistieken was', gaat Bottas dankzij deze overwinning toch met veel vertrouwen het volgende seizoen in.

"Het is een zeer belangrijke overwinning voor mij, zeker na de lastige tweede seizoenshelft waarin ik veel heb geleerd" , zegt Bottas na afloop van zijn overwinning dan ook vol blijdschap. "Ik kon het seizoen denk ik niet beter eindigen dan op deze manier. Poleposition, winst en de snelste ronde, het was een heel goed weekend voor mij" , vat hij zijn weekend samen. Hoewel Bottas uiteindelijk vrij afgetekend won, ging het niet vanzelf. Hamilton zat hem op de hielen, tot een paar ronden voor het einde.

Bottas zelf ervaarde dat echter anders, zo zei hij na afloop. "Ik had de race goed onder controle denk ik, dat was een lekker gevoel. Het was even lastig met wat achterblijvers, maar verder liep het goed." "De laatste ronden kon ik de voorsprong nog wat verder uitbreiden en toen wist ik dat de wedstrijd binnen was." Door zijn overwinning laat Bottas in elk geval zien dat hij er nog is en gaat hij met veel vertrouwen de winterstop in. Bottas was dan ook erg blij met zijn overwinning. "Wij Finnen tonen misschien niet veel emotie, maar ik ben echt heel erg blij" , besluit Bottas met een glimlach.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi